PFM | Ctex definitief failliet

Leveranciers blijven waarschijnlijk met lege handen achter

Leveranciers blijven waarschijnlijk met lege handen achter

Het gloednieuwe datacenter Ctex is gisteren door de rechter dan toch failliet verklaard, schrijft het Antilliaans Dagblad. Ook de vennootschap is failliet.

Het gerecht voldeed daarmee aan de het verzoek van bewindvoerder Arnold Huizing die bij de verleende surseance van betaling op 11 december werd aangesteld. Ctex, dat in 2014 werd geopend, had onder de vorige directie al zoveel schulden opgebouwd dat er geen redden meer aan was.

In maart van dit jaar is het onroerend goed al verkocht. Huizing is nu aangesteld als bewindvoerder, die de financiële zaken moet afhandelen. Naar verluidt vorderen de banken nog zo’n 7 miljoen dollar.

Voor andere schuldeisers, zoals de leveranciers, is er waarschijnlijk geen geld meer over.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Ctex definitief failliet

 1. Vreemd dat Garcia en Capella nog niet in Bon Futuro zitten. Eerst Ctex ten gronde richten en daarna bijna Girobank lijkt me voldoende reden om deze gewetenloze graaiers een paar jaar op te sluiten.

  Maar het OM kijkt weer werkeloos toe.

  Misschien is er net als bij Schotte eerst een burgerinitiatief nodig om het OM tot actie te bewegen, nu door de werknemers en leveranciers van Ctex en de werknemers van Girobank?

 2. Helmin Wiels had toch gelijk. Bah!

 3. De frauderende directeuren van Girobank Eric Garcia en Stephan Capella alsmede Ctex oplichter/oprichter Anthony de Lima slapen er in hun villa’s in de Penstraat, op Zuurzak en in Jan Sofat geen seconde minder op.

  TRUE YU DI KORSOW indeed. Huil of lach mee:
  https://www.youtube.com/watch?v=9dksqOruwP4

 4. Gefeliciteerd dan maar weer Curacao. wederom een bewijs dat het hier zoals gewoonlijk om de portemonnee vulling van de “happy few” gaat. Nu mogen er ik weet niet hoeveel anderen voor bloeden. Eens kijken wat dit project nu in zijn val allemaal gaat meeslepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *