PFM | Curaçao telt ruim 6000 straathonden

Er zijn 6000 tot 6500 straathonden op Curaçao. Dat blijkt uit onderzoek van twee studenten van de ICUC, meldt de Amigoe. Zij baseren zich op de uitslag van de straathondentelling die in maart werd gehouden. Daarbij werden alle loslopende honden op straat geteld. Zowel zwerfhonden als honden met een eigenaar zijn daarin meegenomen. Er is in het onderzoek ook gekeken naar hoe de dieren er uit zien. Daaruit blijkt dat zestig procent van de dieren in goede conditie verkeert. De studenten beschouwen deze telling als een nulmeting en adviseren voor een goed beeld nog eens te tellen. Het onderzoek werd uitgevoerd op verzoek van het Platform Dierenwelzijn Curaçao, onder toezicht van de Stichting Dierenbescherming Curaçao.

Er zijn 6000 tot 6500 straathonden op Curaçao

Er zijn 6000 tot 6500 straathonden op Curaçao. Dat blijkt uit onderzoek van twee studenten van de ICUC, meldt de Amigoe. Zij baseren zich op de uitslag van de straathondentelling die in maart werd gehouden.

Daarbij werden alle loslopende honden op straat geteld. Zowel zwerfhonden als honden met een eigenaar zijn daarin meegenomen. Er is in het onderzoek ook gekeken naar hoe de dieren er uit zien.

Daaruit blijkt dat zestig procent van de dieren in goede conditie verkeert. De studenten beschouwen deze telling als een nulmeting en adviseren voor een goed beeld nog eens te tellen.

Het onderzoek werd uitgevoerd op verzoek van het Platform Dierenwelzijn Curaçao, onder toezicht van de Stichting Dierenbescherming Curaçao.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Curaçao telt ruim 6000 straathonden

  1. Waarvan er zeker 11 van in de Staten zitten.

  2. Er zijn 6000 tot 6500 straathonden op Curaçao.

    Yep, want we zijn zulke dushi hende yiu, moet je eens horen … !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *