PFM | De Groningen onderschept opnieuw 125 kilo harddrugs

De Groningen onderschept opnieuw 125 kilo harddrugs

De Groningen onderschept opnieuw 125 kilo harddrugs

Het stationsschip Zr. Ms. Groningen onderschepte afgelopen week met de United States Coast Guard 125 kilo harddrugs. Dat gebeurde voor de kust van Panama in internationale wateren.

Het is voor de Groningen al de derde vangst sinds het schip op 5 juni naar het Caribisch gebied vertrok. Tijdens een patrouillevlucht zag de bemanning van de NH90-boordhelikopter een snel varend bootje met 3 opvarenden en een aantal pakketten aan boord. Het voer richting de kust van Panama.

De snelle onderscheppingsboot FRISC van de Groningen werd er op af gestuurd. Een Amerikaans maritiem patrouillevliegtuig van de United States Customs Service assisteerde bij het lokaliseren van het vaartuig.

Toen de go-fast door de FRISC tot stoppen was gedwongen, bleken de pakketten te zijn verdwenen. De boordhelikopter zocht vervolgens samen met de tweede FRISC de route af die het bootje had afgelegd.

Uiteindelijk werden 5 pakketten harddrugs in het water gevonden met een totaal gewicht van 125 kilo. De opvarenden en de drugs zijn overgedragen aan de Amerikaanse Kustwacht.

Foto Defensie Caribisch Gebied

Bron: ParadieFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *