PFM | Den Haag tolereert opstandig Eilandbestuur Sint Eustatius niet meer

Er wordt rekening mee gehouden dat het geduld van Plasterk op is en het eiland op korte termijn bestuurlijk onder curatele wordt geplaatst

Een ‘overname’ van het bestuur van Sint Eustatius door de Nederlandse regering lijkt heel dichtbij. Den Haag is niet van plan het opstandige Eilandbestuur nog langer te tolereren.

Dit schrijft het AntilliaansDagblad. Aanleiding voor het eventueel nemen van een dergelijke vergaande noodmaatregel is de aankondiging van het Bestuurscollege zich niet langer te houden aan zowel de Nederlandse als de specifiek voor Caribisch Nederland geldende wet- en regelgeving en geen boodschap te hebben aan besluiten van Rijksvertegenwoordiger Gilbert Isabella.

Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, geeft aan het gedrag van de Statiaanse bestuurders niet te zullen tolereren. In politiek Den Haag wordt er serieus rekening mee gehouden dat het geduld van Plasterk op is en het eiland op korte termijn bestuurlijk onder curatele wordt geplaatst.

Overigens staat Sint Eustatius financieel al enkele jaren onder curatele omdat het er maar niet in slaagt de begroting sluitend tekrijgen.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Den Haag tolereert opstandig Eilandbestuur Sint Eustatius niet meer

  1. zie ik zo bleek?

    Een dan een foto van The Bottom op Saba plaatsen bij het artikel. Jullie hebben wel lef. Saba heeft zijn zaken namelijk wel beter op orde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *