PFM | Diploma’s voldoen aan Nederlandse normen

Ministerie van Onderwijs stelt ouders gerust

Ministerie van Onderwijs stelt ouders gerust

Veel Havo- en VWO-leerlingen, maar vooral ook ouders van deze leerlingen, zijn bezorgd over de waarde van de diploma’s op Havo- en VWO-niveau.

Deze zouden niet meer voldoen aan de Nederlandse slagingsnormen en daarom binnenkort zeer waarschijnlijk niet meer worden geaccepteerd als toelating voor hogescholen en universiteiten in Nederland.

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap laat de bezorgde ouders voor nu weten dat de Curaçaose diploma’s op dit moment gelijkwaardig met Nederlandse.

In Nederland zijn de diploma’s de laatste jaren wel aangescherpt, maar het ministerie laat tegenover het Antilliaans Dagblad weten deze verscherpingen over te nemen per 2016 voor de Havo en in 2017 ook voor het VWO.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Diploma’s voldoen aan Nederlandse normen

  1. Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap laat de bezorgde ouders voor nu weten dat de Curaçaose diploma’s OP DIT MOMENT gelijkwaardig met Nederlandse.

    Wanneer is DIT MOMENT voorbij?

  2. Dat de Curaçaose diploma’s aan de normen voldoen is natuurlijk niet correct.Ze zijn niet gelijkwaardig aan de Nederlandse diploma’s. Daarom gaat Curaçao de komende jaren het onderwijs verbeteren en aanpassen aan de inmiddels al in Nederland geldende zwaardere eisen.. Echter de hogescholen in Nederland zullen tot die tijd de eilandelijke diploma’s accepteren voor toelating.Maar dat betekent wel dat de Curaçaose studenten worden geconfronteerd met met een behoorlijke leerachterstand t.o.v. de Nederlandse medestudenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *