PFM | Dok kan verder door bijzondere faillisementsconstructie

Curator mag activa verkopen aan Damen Shipyard Curaçao NV. Werknemers behouden baan, schuldeisers kunnen gedeeltelijk worden vergoed

Curator mag activa verkopen aan Damen Shipyard Curaçao NV. Werknemers behouden baan, schuldeisers kunnen gedeeltelijk worden vergoed

Een voor velen onverwachte wending in de zaak van het samengaan van de Curaçaose Dokmaatschappij CDM en Damen Shiprepair & Conversion. Die nam de verantwoordelijkheid voor de operationele exploitatie van de CDM woensdag over.

Maar de dag daarop is CDM failliet verklaard en heeft de rechter beslist dat de aangewezen curator de activa mag verkopen aan Damen Shipyard Curaçao NV. Dit in het kader van een zogenoemde ‘pre-pack’. In tegenstelling tot een normaal faillissement wordt daarmee het nadeel voor werknemers en schuldeisers beperkt.

Het betekent concreet dat de 378 werknemers van dok hun werk behouden en dat de curator gelden ontvangt, waarmee de schuldeisers voor een deel kunnen worden betaald. Bij een regulier faillissement is een doorstart zo goed als onmogelijk, wordt gemeld in het persbericht van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Dok kan verder door bijzondere faillisementsconstructie

  1. KFO zal wel gaan demonstreren dat dit weer kolonialisme is. Makambas nemen het eiland over!

  2. Zoon van Hakim kreeg toen geen baan. Was nogal een dealbreaker….

  3. En dit had allemaal voorkomen kunnen worden indien men 6-7 jaar geleden onder leiding van ene Gerrit gevoed door KFO coryfeeën, niet de deur had dicht gehouden voor Damen. Het heeft nu meer gekost en er gaan nu dus wel leveranciers de boot in. Alweer zo een staaltje van dom volhouden dat we het allemaal wel zelf kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *