PFM | Drie arrestaties bij omvangrijke fraudezaak op Sint Maarten

Fraude

In zaak ‘Colade’ bij het toeristenbureau van Sint Maarten

Vandaag zijn op Sint Maarten drie verdachten aangehouden van een omvangrijke fraude-zaak. Alledrie werkten voor het toerismebureau van het land en ze zouden in die hoedanigheid geld hebben verduisterd en valsheid in geschrifte gepleegd.

Het onderzoek in de zaak, met de naam ‘Colade’, loopt al geruime tijd. Het hoofd Financiën van Sint Maarten deed al op 25 november 2010 aangifte wegens de grootschalige verduistering.

Woordvoerder van het Openbaar Ministerie Gino Bernadina heeft gezegd in het kader van het onderzoek nog niets te kunnen zeggen om welke bedragen het gaat. Dat het onderzoek zo lang ligt er onder meer aan dat veel informatie uit het buitenland moest worden opgevraagd en de analyse daarvan veel tijd heeft gekost.

Ook kwam de Landrecherche aanvankelijk mankracht tekort. Op 15 oktober vorig jaar werden op vijf locaties huiszoekingen gedaan. De nu opgepakte verdachten van 36, 55 en 56 jaar zullen de komende dagen worden ondervraagd. In deze zaak werd al eerder een ambtenaar aangehouden

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *