PFM | Een jaar cel voor geitendiefstal

Gestolen geiten op Bonaire

Gestolen en geslachtte geiten op Bonaire

Een jaar moet de man die kort voor Dia di Rincon geiten heeft gestolen, de cel in. Dat heeft de rechter op Bonaire gisteren geoordeeld laat het Korps Politie Caribisch Nederland weten.

Dit is ook de straf die de officier van justitie had geëist. De man pikte kort voor Dia di Rincon acht geiten en slachtte ze vervolgens. Volgens de politie hebben de geitenboeren melding gemaakt van het kwijt raken van honderden geiten. Naast het stelen van de beesten wordt de man ook verdacht van het in bezit hebben van een jachtgeweer.

De politie laat weten samen met het Openbaar Ministerie zwaar te tillen aan geitendiefstal en aangiften worden waar mogelijk ook steeds serieus onderzocht.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Een jaar cel voor geitendiefstal

 1. Als het aan Rutsel Martha ligt helemaal niets

 2. Er was eens een jongetje dos Santos, die met drank/drugs op, zonder rijbewijs, in slaap viel en 3 mensen heeft dood gereden.
  Dat zie ik als moord, maar de rechter vond enkele maanden gevangenis genoeg.
  Had hij de goede naam? want ik denk echt dat ieder ander wel zwaarder gestraft zou zijn..

 3. Wat kunnen Schotte en van der Dijs dan verwachten voor de diefstal van 300 miljoen bij Aqualectra en Refineria Korsou?

 4. Dat is niet mis, een gevangenisstraf van 12 maanden. Omgerekend 1,5 maand cel per geit.
  In Nederland zou de straf zijn geweest: 80 uur werkstraf. Omgerekend 10 uur per geit.

  Daar staat natuurlijk wel tegenover dat de verdachte 12 maanden gratis kost en inwoning heeft, dát krijg je niet bij een werkstraf. Zo heeft dus ieder voordeel weer een nadeel (Cruyff, 1998)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *