PFM | Elke week wordt in het Sehos bekeken of geplande operaties door kunnen gaan

Chirurg Fa Si Oen

Momenteel worden weer geplande operaties in het Sehos uitgevoerd. Dat heeft Patrick Fa Si Oen, hoofd van de afdeling Chirugie, laten weten, meldt de Amigoe. Omdat het ziekenhuis nog niet over al het benodigde materiaal beschikt moet iedere week bekeken worden of de operaties door kunnen gaan. Nog niet alle operaties kunnen doorgang vinden, laat Fa Si Oen weten. 

Zo ontbreekt nog het materiaal dat nodig is voor speciale breuken, bijvoorbeeld van de buikwand. Gecompliceerde kijkoperaties in de buikholte zijn daardoor niet mogelijk.

Medisch directeur Franke Scheper geeft aan dat er altijd bedden voor acute gevallen moeten worden vrijgemaakt. Dat leidde afgelopen weekend tot veel verschuivingen. Bovendien heerst er ook zika onder het personeel.

Op de foto chirurg Fa Si Oen

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Elke week wordt in het Sehos bekeken of geplande operaties door kunnen gaan

  1. Steeds duidelijker is het dat de gezondheidszorg wankelt, het is zoals bijna met alles op Curacao een marginaal geheel.

  2. Geen wonder dat ik vrouwlief mee naar Amsterdam hb genomen voor een operatie. Moesten het wel zelf betalen maar liever dat dan in hotel California verblijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *