PFM | Geen overeenstemming bonden en regering. Sfeer bij Forti grimmig

Twee uur overleg tussen de gezamenlijke vakbonden en de regering heeft vanmorgen niet tot overeenstemming geleid, meldt de Amigoe. Compromisvoorstellen die de regering met het overlegplatform Kòrsou ta Avansá had bereikt werden door de bonden afgewezen.

In dat platform zijn de actievoerende bonden overigens niet vertegenwoordigd. Woordvoerder Errol Cova zei dat de voorstellen veel vragen opriepen. Waarom is het nu wel mogelijk om de wet voor het verhogen van de WA-premie aan te houden, terwijl eerst werd gezegd dat die wet onomkeerbaar was? En wat houdt ‘aanhouden’ in?, vragen de bonden zich af. Ook over de ontslagen bij UTS en het geëiste ontslag van directeur Paul de Geus is men er niet uit, en de aangekondigde verhoging van het minimumloon noemde Cova onvoldoende.

Inmiddels heeft ook STU, de belangenvereniging van chauffeurs van kleine bussen zich bij de actievoerende bonden aangesloten. Dit mede vanwege de mogelijk aangehouden verhoging van de WA-premie en de weigering van de regering om alle kleine bussen van camera’s te voorzien.

Iets na drie uur werd de situatie rond Forti in Punda grimmig toen actievoerders ingang en uitgang blokkeerden, waardoor ministers niet meer weg konden komen. De politie greep hard in en ook het RIOT-team werd ingeschakeld.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Geen overeenstemming bonden en regering. Sfeer bij Forti grimmig

  1. Misschien is het verstandig om via de rechter een afkoelingsperiode af te dwingen.
    De rebellerende vakbonden kunnen dan inmiddels ter zake kundige mensen raadplegen die hun zullen wijzen op de idiote voorstellen die zij doen. 15 bonden wil wel zeggen dat de saamhorigheid ver te zoeken is onder het personeel van de bedrijven die daar bij aangesloten zijn.
    Maar ja, het geldt nog steeds dat er meer chiefs zijn dan indians. De chiefs beloven veel maar de indians begrijpen niet waar het over gaat. Zij zullen het wel merken als bedrijven failliet gaan. Kunnen ze bij diezelfde bonden aankloppen voor ondersteuning. Helaas is de stakingspot op want tenslotte moeten deze “leiders” ook een flink salaris hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *