PFM | GMN is duurste ministerie

botika-medisch

ministerie van Gezondheid Milieu en Natuur

Het ministerie van Gezondheid Milieu en Natuur heeft volgend jaar 756,8 miljoen gulden van de 2.518.8 miljoen gulden tot haar beschikking. Dat blijkt uit de Nota van Financiën heeft het Antilliaans Dagblad uitgezocht.

Daarmee is het ministerie van GMN, net als dit jaar, het duurste ministerie. Ook het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn is een duur ministerie. Daar is 556,7 miljoen gulden voor gereserveerd. Dat was dit jaar nog 570 miljoen.

Het budget voor het ministerie van Justitie is iets omhoog geschroefd naar 225,8 miljoen gulden. Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport krijgt juist iets minder te besteden . Dit jaar konden ze nog 357,2 miljoen gulden uitgeven, dat wordt volgend jaar 349,6 miljoen.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | GMN is duurste ministerie

 1. De tijd dat men weken en zelfs maanden in een ziekenhuis verbleef is passe.
  Nederlandse ziekenhuizen zijn nu alleen bedoeld voor operaties en zeer ernstige ziektes.
  Mensen worden tegenwoordig na een operatie, in verpleegtehuizen opgenomen om bij te komen en te revalideren. Dit is veel goedkoper en ziekenhuisbedden worden vrij gehouden voor ernstige gevallen.
  Grote dure ziekenhuizen zijn dus passe, geldverspilling dus.
  Minder suiker, vlees, vis, kip, eieren, meelproducten, olie, roken, alcohol, en meer bewegen helpt beter dan medicijnen!
  Het is niet de grootte van het ziekenhuis die de mens geneest maar eigen gedrag.

 2. het is toch erg jammer dat toen nederland voorstelde om mee te doen in hun ziekenstelsel wij zo nodig moesten zeggen nee we kunnen het zelf wel.
  Dan waren we nu 200 gulden per maand , persoon kwijt geweest. Dus 3o miljoen, per maand. 36o miljoen per jaar.
  Gebruik kunnen maken als je in nederland bent.

 3. Waar is de begroting 2017 terug te vinden of is die nog niet gepubliceerd?

 4. Dan mag je je toch wel afvragen waar dat geld blijft en wat ermee gebeurt. Want laten we nu wel wezen de wachtlijsten worden alsmaar langer, operaties die “niet urgent zijn” worden zomaar 5 mnd later gepland, de maand is bijna om en dan moet er weer bij de overheid aangeklopt worden voor materiaal.
  OMG wat een stel hersenloz foguren hebben we hier bij de overheid.
  Iedereen moet ook verdomd voorzichtig zijn dat je niet in Hotel California terecht komt momenteel want dan heb je een groot probleem, tenminste als je het niet kan bekostigen voor eigen rekening naar het buitenland te gaan.
  Ernstig buitengewoon ernstig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *