PFM | Gouverneur geeft groen licht voor formatie interim-kabinet

In een later stadium zal de nieuwe meerderheid in de Staten ongetwijfeld aandringen op het ongedaan maken van de ontbinding van de Staten en het uitschrijven van verkiezingen op 28 april

Gouverneur Lucille George-Wout heeft de afgelopen dagen consulterende gesprekken gevoerd met achtereenvolgens de voorzitter van de Staten, de Ondervoorzitter van de Raad van Advies, de Minister van Staat, een delegatie van het platform ‘nationale dialoog’, de fractievoorzitters van de politieke partijen die in de Staten vertegenwoordigd zijn, alsook de onafhankelijke leden van de Staten van Curaçao.

Aansluitend heeft een oriënterend gesprek plaatsgevonden tussen de Gouverneur en mw. Larmonie-Cecilia, de beoogd formateur van de huidige meerderheid in de Staten. Op basis van de gevoerde gesprekken heeft de gouverneur besloten het proces om te komen tot een formateur van een interim-kabinet, per direct in gang te zetten. Dat heeft het kabinet van de gouverneur in een persbericht laten weten. In een later stadium zal de nieuwe meerderheid in de Staten ongetwijfeld aandringen op het ongedaan maken van de ontbinding van de Staten en het uitschrijven van verkiezingen op 28 april.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “PFM | Gouverneur geeft groen licht voor formatie interim-kabinet

 1. Arm arm eiland. Het zal hier nooit wat worden. Nu niet, dan niet, nooit niet.
  Trek de stop uit deze badkuip..

 2. Larmonie laat zich als hoer gebruiken om een crimineel kabinet te formeren.

  En ik dacht dat prostitutie alleen in Campo legaal was?

 3. Meerderheid van zetels inderdaad. Verkregen door kiezersbedrog, zetelroof en zeer waarschijnlijk omkoping.

 4. Meerderheid verkregen met zetelroof, omkoping en kiezersbedrog

 5. Freedomwriter

  Deze meerderheid is een oneigenlijk meerderheid op basis nu van mogelijke omkopingen die naar voren is gekomen en is een aanval op de democratie. De mogelijke omgekochte overgelopen statenleden hebben ingezworen bij de gouveneur en hebben nu dat eed naast zich neergelegd en zijn geen waardig vertegewoordiger van het volk. Het zijn democratische landverraders. Hopelijk kan de OM snel werk van maken en spoedig de nodige aanhoudingen verrichten.

 6. @Sander: je hoort mij nergens zeggen dat dit goed is. Ik constateer alleen. Dat zegt inderdaad iets over mijn karakter.

  Dat jij, regelmatig gebruiker van het woord “mondi bewoner”, hier blijft papagaaien dat ze maar 30% van de stemmen hebben, doet helemaal niet terzake. Ze hebben meer dan 11 zetels. Daar gaat het om.

 7. Als jij dit een goede gang van zaken vindt, dan moet je dat lekker voor je zelf weten.
  het zegt iets over jouw karakter.
  jij vindt dus dat de maffia zomaar ander Statenleden geld mogen bieden om zich bij hun aan te sluiten….
  dit zou nooit gebeurt zij als er niet een hele grote pot met geld was…
  het is moeilijk om nee te zeggen tegen deze hoge bedragen.
  ik ben blij dat er aangifte gedaan is en hoop dat ze de anderen ook gaan controleren, want dat geld moet toch uiteindelijk te traceren zijn.
  een paar miljoen is niks voor deze maffiabende….

 8. Volgens mij is 11, 12 of 13 toch meer dan de helft van 21.

 9. eigenlijk belachelijk dat deze zogenaamde meerderheid, die ze met veel geld hebben gekocht. dat e nu de kans krijgen een interim kabinet te vormen.
  ik hoop dat de verkiezingen niet in gevaar komen en dat dit tuig heel snel door de achterdeur kan worden afgevoerd.
  ze hebben maar 30% van de stemmers en stellen nu dat ze een meerderheid hebben?
  een grote schande dat dit hier mogelijk is.

 10. Voor velen die het zich kunnen permiteren een signaal om de boel te pakken en te vertrekken naar elders.
  Voor veel mogelijke investeerders een overduidelijk signaal om absoluut niets te doen om de Curacaosche economie nieuw leven in te blazen.

 11. Een meerderheid van zetels en een minderheid in stemmen. Democratie wordt Idiocratie en Electocratie. Alleen deze week, alleen op dit eiland . Komt dat zien, komt dat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *