PFM | Gouverneur Sint Maarten voert gesprekken

De Gouverneur van Sint maarten Eugene Holiday zoekt naar oplossingen voor het noodfonds en de voorwaarden die Nederland daaraan verbidt.

De Gouverneur van Sint maarten Eugene Holiday zoekt naar oplossingen voor het noodfonds en de voorwaarden die Nederland daaraan verbidt. Vandaar dat hij vandaag gesprekken voert met verschillende paritjen en de Raad van Minister.

Sarah Wescott Willems van de Democratic Party gaf vrijdag aan dat zij vindt dat parlementsleden hun keuze mogen uiten in deze kwestie. Inmiddels is bekend dat ook USP-lid Shenelle Brownville deze mening deelt. Deze ontwikkeling zou een breuk kunnen opleveren in het kabinet.

Sint Maarten heeft tot morgen de tijd om akkoord te gaan met de voorwaarden die Nederland staat aan het noodfonds. Het gaat om het aanstellen van een integriteitskamer en Nederland de controle geven over de grensbewaking in Sint Maarten. Premier Marlin zegt niet akkoord te gaan met de voorwaarden, hoewel hij ook aangeeft wel een integriteitskamer in te willen stellen.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *