PFM | Gouverneur wil meer uitleg 80/20 wet

Aldus Pueblo Soberano fractievoorzitter Jaime Cordoba | Antilliaans Dagblad

Aldus Pueblo Soberano fractievoorzitter Jaime Cordoba | Antilliaans Dagblad

Van de 80/20 wet moeten nog drie punten extra worden toegelicht en als dat is gebeurd dan ziet de gouverneur geen problemen om de regeling te tekenen. Dat heeft politiek leider van Pueblo Soberano Jaime Córdoba gezegd tegen het Antilliaans Dagblad.

PS-minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn was begin deze week bij gouverneur Lucille George-Wout om uitleg te geven over de 80/20 wet.

Córdoba noemt de toelichting van de drie punten aan de gouverneur ‘de final touch’. Nog voordat de PS-minister naar het buitenland vertrekt zal ze de extra gevraagde toelichting geven, weet de politiek leider.

Vorige week werd in de ministerraad gestemd voor het voorstel. Welke minister wat heeft gestemd lekte daarna uit. Minister Suzy Camelia-Römer is daar niet blij mee en wil dat er uitgezocht wordt wie er gelekt heeft, weet de Èxtra.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “PFM | Gouverneur wil meer uitleg 80/20 wet

 1. Geen probleem, bij het eerste de beste geschil naar de rechter stappen … 🙂

 2. Cordoba komt de trap af van het paleis van de governeur na ‘een blauwtje’ te hebben gelopen. De 80/20 wet is paradepaartje voor de PS. Je zou denken dat zij dit zorgvuldig zouden voorbereiden alvorens in de Raad van ministers erop te stemmen. Men wist dat deze wet niet breed door de coalitie gedragen wordt. Nu vraagt de gouverneur toelichting op drie punten. Door anticipatie en gedegen voorbereiding had de wetgeving een ‘hamerstuk’ kunnen zijn. Nu is er uitstel en als e.e.a. te lang duurt afstel.

 3. eerste punt. Onafhankelijkheid
  tweede punt. verbod van bezittingen voor buitenlanders
  derde punt. Gesloten economie

  Dit is geen grapje, de 80-20 % regeling staat haaks op de aanbevelingen van het IMF, gelukkig komen gauw verkiezingen en dan kan de wet worden aangepast.
  nogmaals de 80-20 % is alleen om de verkiezingen , Don Martina heeft het geprobeerd in de jaren 80. De wet heeft zoveel gaten dat alles rustig kan worden omzeild.
  Want bij gebrek aan bekwame mensen, zoals in de geneeskunde, onderwijs, speciale koks, word er ontheffing gegeven.
  Dus werkgevers verzinnen functies die niet kunnen worden ingevuld lokaal en krijgen dan toestemming om van buiten iemand aan te nemen.
  ach deja vu van de MAN en Don Martina, toen lukte het ook niet.

 4. Joep Meloen

  Je kunt die wet wel tekenen, maar wanneer die niet in overeenstemming is met de grondwet dan mag je gerust stellen dat we een probleem hebben. De RvA heeft al aangegeven dat er een conflict met de grondwet zal zijn, dus waarom je die wet dan alsnog wenst te ondertekenen is mij een groot raadsel.

 5. Waarom is Minister Suzy Camelia-Römer niet blij dat er duidelijkheid is over wie er wat gestemd heeft en dat we dus weten dat zij voor de 80/20 regel heeft gestemd? Wat een huichelaar is dat mens toch.

 6. Omdat het niet in hun voordeel is. Politiek gezien is logisch nadenken, beredeneren, inzien, argumenteren, enz., allemaal woorden die in de weg staan van hun populistisch ideologie (ultra socialistisch volgens hun website in 2010) dat de PS al lang bedrijft. Hoe meer “gekwalificeerde YDK op de arbeidsmarkt” hoe moeilijker het zal worden om met zand te strooien. Stemvee is stemvee, en daar gaat het om bij deze partij.

 7. In een vrije markteconomie dient er geen overheidsbemoeinis te zijn. Jammer dat vooral de PS die onderwijs heeft niets heeft gedaan om gekwalificeerde YDK op de arbeidsmarkt te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *