PFM | ‘Grensoorlog’ op Sint Maarten om Oyster Pond

Minister Koenders gevraagd voor bemiddeling met Frankrijk

Conflict op Sint Maarten. De Nederlandse regering heeft Frankrijk aangesproken op de uitlatingen van prefect Anne Laubies. Zij heeft afgelopen week gezegd dat Oyster Pond behoort tot het Franse en niet het Nederlandse deel van Sint Maarten.

Dat was tegen het zere been van de regering van Sint Maarten. Premier William Marlin sprak van Franse ‘agressie’ en het parlement nam een motie aan, die Nederlandse regering opriep om hun Franse collega’s op de inmenging aan te spreken. Dat is inmiddels dus gebeurd, meldt Caribisch Netwerk. Eerder werd de eigenaar van een restaurant en een jachthaven in Oyster Pond gearresteerd door de Franse politie vanwege belastingontduiking en het illegaal verbouwen van de jachthaven.

De eigenaar betaalt echter belasting aan de Nederlandse kant en had ook een bouwvergunning van Nederlandse kant. Premier Marlin en zijn ministers ontbraken gisteren tijdens de viering van de jaarlijkse feestdag van het Franse deel.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | ‘Grensoorlog’ op Sint Maarten om Oyster Pond

  1. Gratis aan Frankrijk geven, met de rest van dat piratennest als bonus erbij. De fransen weten wel vast raad met het gajes wat daar in de regering zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *