PFM | Iedere dag vier uur geen stroom in Venezuela

Venezuela-Guri-dam-droge grond

De Guridam omgeving toont droog

De regering van Venezuela gaat de komende weken iedere dag de elektriciteit vier uur uitzetten. Het land kampt al maanden met een groot tekort aan stroom, waardoor de elektriciteit nu al regelmatig uitvalt.

De vier uur durende ‘black-outs’ beginnen volgende week en duren veertig dagen. Dan moet de waterhoogte van de Guri-stuwdam weer gestabiliseerd zijn. De waterkrachtcentrale produceert een groot deel van de elektriciteit in het Zuid-Amerikaanse land.

In de strijd tegen het elektriciteitstekort in het land werd eerder deze maand al gevraagd om geen haardrogers en strijkijzers meer te gebruiken. Ook riep president Nicolas Maduro de vrijdag uit tot nationale vrije dag voor iedereen in overheidsdienst.

Vorige week nog veranderde de regering de tijdzone van het Zuid-Amerikaanse land. Door de klok een half uur vooruit te zetten wint het land een half uurtje daglicht en hoopt men dat het energieverbruik in de avond verder daalt.

De Venezolaanse regering wijt de energiecrisis aan droogte veroorzaakt door weerfenomeen El Nino en het optreden van de oppositie. Maar volgens deskundigen is het gebrek aan investeringen in de infrastructuur van het land het grootste probleem.

Het land kampt al jaren met regelmatige uitval van de elektriciteit.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Iedere dag vier uur geen stroom in Venezuela

  1. Aqualectra, laat je niet op de kop zitten: hier driemaal per dag twee uur is 6 uur in totaal. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *