28 C
Willemstad
• donderdag 28 maart 2024

Extra | Journaal 26 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, March 25, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 25 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, March 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, March 21, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

PFM | Insel Air maakt voorzorgslanding

HomeMediaPFM | Insel Air maakt voorzorgslanding
insel-air-2-persbureau-curacao
Tijdens de daling viel de cabine druk weg waardoor een ‘emergency’ daling naar 10.000ft moest worden gemaakt | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD,- De vlucht van InselAir naar Miami van vrijdag 13 januari heeft terug moeten keren naar Curacao nadat de piloten geconfronteerd werden met een waarschuwing dat de druk in de cabine zou wegvallen.

Op basis daarvan is een gecoördineerde daling ingezet naar 25.000ft. Tijdens de daling viel de cabine druk weg waardoor een ‘emergency’ daling naar 10.000ft moest worden gemaakt. De bemanningsleden hebben de passagiers die aan boord waren geïnstrueerd de zuurstofmaskers die door de piloten zelf waren geactiveerd op te doen. Vervolgens heeft het vliegtuig koers gezet naar Curaçao waar het rond 15.15 uur veilig is geland. Als voorzorgsmaatregel was de luchthaven voor een bepaalde periode afgesloten. Dat zorgde voor enige onrust bij reizigers en bezoekers. De maatregel werd opgeheven nadat het vliegtuig veilig was geland.

De passagiers zijn, voor zover daar behoefte aan was, ondergebracht in een hotel. De bedoeling was dat ze nog dezelfde avond vertrekken naar Miami. Vier passagiers zijn met oor/neusklachten behandeld door de op de luchthaven aanwezige dokter. Verder maken alle passagiers en bemanningsleden het goed, aldus Insel Air.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

  1. Hoe kan het nog duidelijker worden dat de stekker uit dat bedrijf moet gehaald worden? Maar ja, mensenlevens zijn niet veel waard op Curacao.
    Val je dan niet uit de lucht, dan wordt je wel dagelijks vergiftigd door ISLA en haar maatjes, Koraal Tabak, walmende auto’s. Op uw gezondheid!

  2. Goed commentaar Joep.

    Wat mij verontrust: “Tijdens de daling viel de cabine druk weg”.
    Dat betekent behoorlijk veel compressie-verlies. Dit Valt InselAir zwaar aan tekenen. Of toe te rekenen aan slecht onderhoud of slordige afhandeling van de ground/cabin/cockpit- crews. Als de kist een paar uur later weer inzetbaar is, lijkt mij het een fout van de respectrievelijke crew, staffleden grinnekend hun smartphhonee behijken!,,(((((

    Anyway, Ik vlieg met mijn eigen kist. Wel zo zeher en onder het genot van een sigaretje!

  3. Ikke,

    Ik begrijp dat je niet veel van de luchtvaart weet. Geeft niet, maar doe er dan ook geen uitspraken over.
    Het vliegen over bewoond gebied is geheel toegestaan, voor iedereen, alleen is het aan bepaalde hoogte voorschriften gebonden. Doorgaans houdt men minimaal 1000′ aan.
    Alle passagiersvliegtuigen (ook vracht overigens) vliegen volgens Instrument Flight Rules en dat houdt dus in dat ze plannen om via officiële airways te vliegen.
    Wanneer een vliegtuig IFR vertrekt krijgt het een zogeheten ‘clearance’, waarin precies staat hoe ze van A naar B moeten vliegen. Ook de hoogtes zijn daarbij geregeld.
    Zodra het vliegtuig dat take-off gaat zal de tower aangeven hoe ze de airway mogen joinen. Normaal gesproken gaat dat, in veel landen via een Standard Instrument Departure, hier krijg je meestal een heading en hoogte opgegeven.
    Wanneer men aankomt bij het vliegveld, en zeker wanneer men uit het zuiden komt, en men ziet het veld dan zal de toren aangeven dat ze ‘downwind mogen joinen’ om op die manier naar final te vliegen en te landen. Ook dit is gebonden aan voorgeschreven hoogtes.

    Dus nee, er wordt niet aangerotzooid, men doet geen illegale dingen. Wanneer men dus na take off rechts af over het eiland vliegt dan is dat geheel toegestaan.

    En nee, checklists worden niet overboord gegooid, die voert men altijd volledig uit. Is ook nodig omdat er nu eenmaal handelingen moeten worden verrricht. De checklist zorgt ervoor dat je controleert of die handelingen zijn verricht en of ze goed zijn verricht.

    Dit geval met de cabin pressure is niet iets waar de crew veel invloed op uit kan oefenen. Wanneer er een seal in een deur of luik niet goed functioneert dan kan dat tot gevolg hebben dat de cabin pressure wegvalt. In dit geval zit ik meer te denken aan een door unlock warning light oftewel men kreeg een waarschuwing dat een luik of een deur niet goed vergrendeld was. Dan moet je dus voorzorgsmaatregelen nemen oftewel zo snel mogelijk onder de 10,000′ zien te komen en daarna landen. Anders loop je het risico op explosive decompression oftewel alle lucht verdwijnt in een paar seconden uit het vliegtuig en iedereen zit daarna naar zuurstof te happen.

    Dus wanneer je de volgende keer opmerkingen wilt maken over de luchtvaart, zorg er dan voor dat je weet waar je over praat of vraag het aan mensen die er wel verstand van hebben.
    Ik ben geen fan van Insel, sterker nog, mijn commentaren op Insel zijn hier meer dan duidelijk. Maar dat houdt niet in dat we onjuistheden moeten gaan verkondigen om stemming te maken.

  4. Schijnbaar mag nu alles bij Inselair alleen voor de tijdwinst. Waarschijnlijk controle en checklist niet goed uitgevoerd voor het stijgen. Ook het uitvliegen na het starten gaat steeds vaker over bewoond gebied inplaats van over de zee of kuststrook. Aanvliegen voor landing hetzelfde vanaf Oostpunt 1 streep over bewoond gebied naar Bandabou daar rondje boven zee om aan te vliegen op Hato. Alle risico’s worden genomen voor een paar minuten tijdwinst.

  5. Het is niet de eerste. en zeker niet de laatste!!! het onderhoud bij insel is zeer slecht dus het is wachten tot er een toestel uit de lucht valt. hoe lang kan dit zo doorgaan???

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties