PFM | Insel Air mag wel degelijk vluchten op Suriname hervatten

Rechts Jurgen Lippinkhof, directeur van Insel Air

Vrijdagavond heeft Brian Da Souza, hoofd van de Burgerluchtvaartautoriteit van Suriname (Casas), nogmaals bevestigd dat Insel Air toestemming heeft om naar Suriname te vliegen. Het is nu zeker dat de Antilliaanse luchtvaartmaatschappij vanaf maandag haar vluchten naar Suriname zal continueren.

Dit zegt Jurgen Lippinkhof, directeur van Insel Air tegenover DAGonline.

Insel Air vliegt vanaf vandaag tweemaal per week (maandag en vrijdag) op Paramaribo met een MD-83-toestel. Zondagavond heeft ook NII- het Nationaal Informatie Instituut – bevestigd dat de Insel Air-vlucht van vandaag normaal voortgang vindt. “Aangezien het om passagiers gaat die feestdagen willen doorbrengen met familie in Suriname. Deze passagiers hebben niets te maken met dat wat zich heeft afgespeeld in het verleden”, aldus NII. Afgelopen dagen verschenen er verschillende tegenstrijdige berichten in de media.

Zo zei de Surinaamse minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Jerry Miranda “dat de overheid geen groen licht heeft gegeven voor hervatting van vluchten”. Hierop kwam een reactie van Zita Jesus-Leito, de Curaçaose minister van Verkeer, Transport en Ruimtelijke Ordening. Zij zinspeelde op het intrekken van de vergunning van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM). “Als Insel Air niet mag landen in Paramaribo, zal Curaçao moeten nagaan wat er moet gebeuren met de vergunning van de SLM.”

Insel Air kreeg op 7 december toestemming van Casas. De maatschappij voldoet aan alle veiligheidseisen. Suriname en Curaçao hebben daarnaast een bilaterale luchtvaartovereenkomst ondertekend waarop Insel Air zich kan beroepen. Insel Air heeft schulden bij de Surinaamse luchtvaartmaatschappijen SLM en Fly All Ways, maar “hier zijn afspraken over gemaakt”, zegt de directeur. Ook geeft hij aan dat de mensen die eerder een vliegticket naar Suriname hebben geboekt, een refund hebben gehad of de mogelijkheid hebben om de reisdatum te verplaatsen.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Insel Air mag wel degelijk vluchten op Suriname hervatten

 1. @ LaStiwz,

  Voor zover mij bekend is deze kist van henzelf. Als het een leasebak is dan kunnen we een beslag op de bankrekening verwachten. We hoeven niet te verwachten dat de schuldeisers lijdzaam gaan toezien hoe Insel het geld Suriname uit gaat sluizen.
  Het zal ook wel cash on delivery gaan worden bij deze vluchten. Niemand zal Insel ook maar 1 cent credit geven.

 2. @Joep: heeft Insel die kisten niet geleasd?

 3. Dat kan wel eens heel gezellig………….ehhhh ongezellig worden. Wanneer Insel de schulden nu nog heeft openstaan dan zou ik niet verbaasd zijn wanneer er beslag op het vliegtuig wordt gelegd.
  Kan een heel interessante vlucht worden.
  Nieuwe slogan voor Insel:

  INSEL AIR………….the cowboys of the Caribbean !

 4. Mooi hemd, Jurgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *