PFM | Insel Air snijdt in personeelsbestand, terug naar ‘basisbestemmingen’

Om hoeveel en welke banen het gaat kon directeur Gilles Filiatreault nog niet zeggen

Tijdens een persconferentie heeft Insel Air vanmiddag bekendgemaakt dat er gesneden gaat worden in het personeelsbestand. Om hoeveel en welke banen het gaat kon directeur Gilles Filiatreault nog niet zeggen.

Vanmorgen zijn de medewerkers van de inkrimpring op de hoogte gesteld. Dat meldt de Amigoe. De maatschappij zit diep in de rode cijfers, maar de vooruitzichten zijn, zegt de directie dat er in mei of juni weer winst kan worden gemaakt. Zo’n miljoen dollar per maand wordt geschat.

Maar dit eerste kwartaal komt het verlies mogelijk nog uit op 12 miljoen, verklaarde financieel directeur André Delger. De maatschappij vraagt schuldeisers nog enig geduld te hebben. Filiatreault benadrukte nogmaals dat de toestellen van Insel Air veilig zijn en dat het belangrijk is dat ze snel weer ingezet kunnen worden.

Filiatreault maakte ook duidelijk dat men zich qua bestemmingen weer wil beperken tot de ABC-eilanden, Sint Maarten, Suriname en Miami. Terug naar de basis aldus de directeur.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “PFM | Insel Air snijdt in personeelsbestand, terug naar ‘basisbestemmingen’

  1. Wellicht is de partner van Heerenveen, Stella van Rijn, wel blij met de mantelpakjes van alle stewardessen die dadelijk onstlagen worden.

  2. Joep Meloen

    Dat Heerenveen en Lippinkhof dit niet zelf konden bedenken. Ik heb het ze maanden geleden al als gratis advies cadeau gedaan.
    Was het nu echt nodig om hiervoor een duur betaalde consultant uit het buitenland te halen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *