PFM | Insel Air vraagt financiële injectie van 30 miljoen

Eerder werd al duidelijk dat de luchtvaartmaatschappij weer tientallen miljoenen krijgt uit Venezuela

Luchtvaartmaatschappij moet weer tientallen miljoenen terugkrijgen uit Venezuela

De Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air wil van de regering een financiële injectie van 30 miljoen gulden. Dat meldt de Èxtra. Het geld is nodig zodat het bedrijf het hoofd boven water kan houden.

De geldinjectie zou officieel zijn aangevraagd per brief. Eerder werd al duidelijk dat de luchtvaartmaatschappij weer tientallen miljoenen krijgt uit Venezuela. Dat was in 2014 ook al het geval. Het gaat om de zogenoemde Cadivi gelden die moeten worden betaald door het buurland.

In 2014 kreeg Insel Air nog 80 miljoen dollar van Venezuela, dat bedrag is langzaamaan terugbetaald. Cadivi is de deviezenregelaar voor Venezuela; alle betalingen aan het buitenland verlopen via dit overheidsorgaan.

Naar aanleiding van de vertraging met de uitbetalingen bouwde Insel Air het aantal vluchten naar Venezuela al af.

Bron: ParadiseFM

13 Reacties op “PFM | Insel Air vraagt financiële injectie van 30 miljoen

 1. Feit is wel als er geen Insel is wat dan? Avia air van de MAN is zowiezo al geen optie (een DAE om snel geld te vangen en dan snel weer te stoppen_

 2. Ik heb dit jaar diverse malen met Insel Air gevlogen en vond het prima vluchten tegen keurige prijzen. Keurig op tijd ook en met vriendelijk personeel. Gelukkig hebben ze die infantiele loterij aan boord ook afgeschaft.

  Als de eigenaren nu nog even directeur Heerenveen duidelijk maken dat de directeur van de grootste luchtvaartmaatschappij van een land echt niet met een mafiameid kan hokken is dat probleem ook opgelost.

 3. Wat echt vervelend is, is dat het hele verhaal niet waar blijkt te zijn, dus helaas, jullie voorspellende krachten mogen nog even in de kast blijven. Niet getreurd, ooit zal Insel Air wel omvallen en mag je ze weer eruit halen.

 4. Vervelend

  Hoogmoed komt voor de val : dus boem, laten vallen deze arrogante maatschappij! Niemand, maar ook niemand gaat Inselair missen! Al die oude toestellen blijven daarna toch niet op Hato staan?

 5. observator

  Deze grootheidswaanzin, Insel, rustig op zijn beloop laten. Geen cent overheidssteun verlenen, laten de heren zelf maar proberen orde op zaken te stellen. Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen, dus mogen we hopen dat de overheid zich niet in een tweede ALM-DCA debacle, een Insel debacle dus, stort.

 6. Zou het helpen als de partner van de Insel Air directeur haar mantelpakjes zou verkopen?

 7. Zelfs een ezel…..(je weet wel!).

 8. De politieke campagnes zullen hoe dan ook betaald moeten worden ook al zijn er geen ‘projecten’.

 9. Ik heb in december voor 15,000 gulden een auto verkcoht aan een choller die me niet betaald heeft.
  In januari weer, en weer niet betaald.
  In februari weer, en weer niet betaald.
  In maart weer, en weer niet betaald.
  In april weer, en weer niet betaald.

  Kan ik de overheid nu om 5 x 15,000 = 75,000 gulden vragen?

 10. caribbeancynic

  Maak je geen zorgen, de overheid betaalt voor de zoveelste keer! En niet voor de laatste keer.
  Nationale trots hè?

 11. Dertig miljoen aan belastinggeld dan maar weer. ALM>>>>DCA en nu Insel?.
  In de loop der tijd is hier in de lokale luchtvaart een totaal bedrag gepompt wat astronomische hoog is in verhouding tot al het andere in ons kleine landje. Kunnen wij ons dit weer permitteren?

 12. Idioot.

  Maar dat kun je verwachten van een directeur die Stella van Rijn als echtgenote kiest.

  Door blijven vliegen op een land dat niet betaalt en dan je hand ophouden bij de overheid (lees: belastingbetalers).

  Alsof de overheid niet geleerd heeft van de fiascos van ALM en DCA.

  Jammer voor Insel Air dat Garcia en Capella wegens megafraude ontslagen zijn bij Girobank, want die waren altijd bereid om geld in bodemloze putten (Ctex, DAE) te storten. Als ze onder de tafel maar een stukje terugbetaald kregen.

 13. Joep Meloen

  Dit voorspelde ik dus nog geen paar dagen geleden. Hier moet de overheid niet aan beginnen, Inselair is een bodemloze put. Men weet dat ze niet op Venezuela moeten vliegen omdat men het geld nooit gaat krijgen van Cadivi en toch blijven ze doorgaan.
  Wie niet luisteren wil moet dan maar voelen is mijn devies. Kan niet zo zijn dat de bazen van Inselair hoge salarissen opstrijken en de burger van Curacao daar weer voor mag betalen.
  Kortom, het einde van Inselair nadert snel. Wilde nog tickets gaan kopen, maar denk dat ik dat nu maar laat voor wat het is. Geen zin om mijn geld kwijt te raken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *