PFM | Interim-premier Pisas: Nederland bevooroordeeld

Volgens Pisas kan zijn regering volledig zorg dragen voor eerlijke verkiezingen. Hij betreurt het besluit van de Rijksministerraad en noemt die ook volstrekt onnodig

Volgens interim-premier Gilmar Pisas staat Nederland duidelijk achter de politieke partijen die nu in de oppositie zitten en zijn ze tegen de huidige coalitie, waaronder de MFK van oud-premier Gerrit Schotte en waarvan Pisas lid is.

“Ze willen ons niet en werken ons tegen”, aldus Pisas in een reactie op het besluit van de Rijksministerraad om de organisatie van de verkiezingen van 28 april uit handen van de regering te halen.

Coalitiepartij Korsou di Nos Tur vindt de beslissing van Nederland ‘neo-koloniaal’. Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia van Pueblo Soberano, nam ontslag uit protest tegen de in haar ogen ongewenste inmenging van Nederland.

De Rijksministerraad heeft vrijdag op voorstel van minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten om spoedadvies bij de Raad van State van het Koninkrijk te vragen. Dit over enkele maatregelen om te verzekeren dat de verkiezingen op 28 april eerlijk en ordentelijk verlopen.

Met een Algemene Maatregel van Rijksbestuur is voorgesteld de bevoegdheden die nodig zijn voor het organiseren van die verkiezingen te leggen bij de gouverneur. De interim-regering van Pisas trad een week geleden aan en nam direct een besluit om de verkiezingen uit te stellen.

Enkele dagen later trok het die beslissing weer in. Volgens Pisas kan zijn regering volledig zorg dragen voor eerlijke verkiezingen. Hij betreurt het besluit van de Rijksministerraad en noemt die ook volstrekt onnodig.

Bron: ParadiseFM

26 Reacties op “PFM | Interim-premier Pisas: Nederland bevooroordeeld

 1. Pikkie, waarom hou je je mond nou even dicht en probeer dan goed na te denken en vooral te begrijpen WIE dit allemaal heeft veroorzaakt.
  Het zijn de marionetten van je partij baas en natuurlijk hij ook die dit allemaal op gang hebben gezet.
  Cabisch…bo a kompronde….did you understand that… heb je het nu eindelijk begrepen.

 2. Pik flikker op jullie allemaal. Jullie zijn gewoon niet te vertrouwen.
  Hoop dat op 28 april duidelijk zal worden dat julie nooit meer een kans krijgen om het eiland zo te schande te brengen.
  Bai kas i no bin nunka mas.

 3. Pfffffffff

  Pikje pikje. Ook deze reactie niet onverwachts. Je bent voorspelbaar.
  Demonstratie dan maar weer over de overheersing van de makamba’s.
  Peppie, kokkie, waar blijven jullie.. het is stil zonder jullie boefjes.
  Weet je wat, ik hoop dat deze rots zsm onafhankelijk wordt. Kan gelijk de stop eruit, en afzinken.

 4. Precies de verwachte reactie. “Het is de schuld van Nederland.”
  En ze hebben gelijk, het is nl schuld dat de verkiezingen doorgaan.
  Voor het niet nadenkende deel van het volk, blijft alleen “schuld” en “Nederland” hangen. Tijd dat het personeel van Peppie en Kokkie weer eens gaat demonstreren voor onafhankelijkheid.

 5. @J, Het warren krokodillentranen en een zeer slechte theatervoorstelling, die man heeft geen gevoel een wolf in schaapskleren.

 6. Het warren krokodillentranen en een zeer slechte theatervoorstelling, die man heeft geen gevoel een wolf in schaapskleren.

 7. de landverraders zijn de groep van 12….
  niet de mensen die art 43 willen, dat zijn mensen met gezond verstand.

 8. Zie ik zo bleek

  Ze hebben binnen hun “partij” niet eens mensen die door een screening voor premier komen. Dus moeten ze een ander bedenkelijk persoon van een partij zonder zetel als joker inzetten.

 9. Trots Op Curacao.(maar nu even niet)

  c.i.
  De rijksminister heeft aangegeven dat er een optie is waarnemers te sturen. Je weet dat het koninkrijk niet alleen uit Curaçao en Nederland bestaat. Dus als er waarnemers komen kunnen die ook van Aruba of St Maarten afkomstig zijn. Als je roept dat het weer Nederland is die onderdrukt dan heb je niks van je schoollessen over vrijheid begrepen. Kom van je stokpaartje.
  Denk na, 17 miljoen mensen in het hele koninkrijk (= incl Curaçao) zien die een deel van hun salaris verdwijnen in de zakken van een paar onbetrouwbare figuren. EN dat gaat al 7 jaar zo. Laten we nu eens met ons verstand stemmen en niet om de vulling van de portemonnee. Praat over vertrouwen dat we kunnen laten zien dat we het waardig zijn een land te hebben waarin iedereen menswaardig wordt behandeld. Tot nu toe voel ik mij slaaf van de 11.

 10. @Independiente: zie je zelf niet hoe ongeloofwaardig en onbetrouwbaar Pik is? Eerst probeert hij uit alle macht de verkiezingen tegen te houden, nu probeert hij uit alle macht de controle weg te houden. En jij denkt dat dat betrouwbaar overkomt?

 11. http://www.volkskrant.nl/buitenland/tranen-bij-laatste-woord-proces-oud-premier-gerrit-schotte-van-curacao~a4248156/

  het wordt weer leuk:
  Vond net bovenstaand aardig art uit de VK die ik jullie niet wil onthouden.
  dateert al van een aantal jaren geleden.

 12. De mensen met een gezond stel hersens wil dat het eiland en hun zelf erop vooruit gaan. Dit redt je niet met de huidige klaplopers ( bende van 11) van onder de boom die alleen denken aan hun eigen portemonee. Elke morgen rij ik naar mijn werk en zit de bak van de bak van mijn pickup vol met deze klaplopers oja en ook nog drie op de achterbank. Droevig droevig dat jij mensen met goede wil landverraders noemt.

 13. Joep Meloen

  Curacao Independiente

  Stel voor dat ik jou nog een hoop geld schuldig ben. Vervolgens stellen wij een plan op dat ik jou terug ga betalen, maar mijn voorwaarde is wel dat ik manager word van jouw winkel.
  Jij maakt mij manager en daarna begin ik te lachen en zeg ik dat het afbetalen nog wel even zal wachten, omdat ik van mening ben dat de herkomst van het geld niet duidelijk is en er wellicht vals geld bij betrokken zou kunnen zijn.
  Dan zeg ik er ook nog eens bij dat het terugbetalen nog wel een jaartje of 4 kan wachten.
  Vervolgens sla jij met de vuist op tafel en na lang wikken en wegen maak ik weer de belofte dat ik zal betalen, maar ik ga wel door met een bodemprocedure om het betalen stop te kunnen zetten.

  Mijn vraag ?
  Zou je mij nog steeds vertrouwen dat ik jou zou terugbetalen of heb je toch zoiets van ‘ik ga maar eens wat betere afspraken maken’ ?
  Lijkt mij dat jij ook zou kiezen voor een vaste overschrijving iedere maand, eentje die ik niet stop kan zetten. Want ik denk dat je mijn mooie verhaaltjes en beloftes niet zomaar weer voor waarheid aanneemt. Ik heb je immers pas daarvoor al belazerd door mijn belofte niet na te komen.

  Dat is exact hetgeen vandaag is gebeurd. Nederland heeft gewoon gezorgd dat onze verkiezingen hoe dan ook doorgaan en wat de uitslag mag zijn interesseert Nederland niet. Als we massaal voor Gekke Gerrit kiezen dan zal men hoofdschuddend ‘och nee’ knikken, maar de uitslag zal worden geaccepteerd.

 14. Joep Meloen

  Beste Willem,

  Ik garandeer je dat jij die niet genoeg geld op je bankrekening hebt staan om die club de kost te moeten geven.

 15. Abraham Mossel

  [email protected],Het valt mee dat jij nog niet de SS en Natalie tekens er bij haalt, om jouw maffia clubje van 12 te verdedigen, ik dacht dat ze daar, dure jongens voor hebben a ranso’n 500,00$$ per uur, of probeer je nog gauw ff een snoepie mee te snabbelen, van die dooie PIK. De man kan nog lezen of schrijven.

 16. Hoe kan iemand zo dom en naif zijn om nu nog zijn/haar stem uit te brengen op deze criminelen,mfk,kdnt,mozes,braam,ps.

 17. Curaçao Independiente

  Al meerdere keren heeft Nederland aangedrongen om Nederlandse waarnemers op te laten sturen voor de verkiezing van zowel 5 okt. vorig jaar als de geplande op 28 apr. van dit jaar. Dat weergeeft al wantrouwen in de organisatie v/d verkiezingen op Curaçao. Ik vraag mij af waarom die wantrouwen? Zover bekend is, zijn de verkiezingen altijd gehouden met uitstekende controle! Waarom opneems opdringing van waarnemers? Met de opgelegde inmenging van Gouverneur/Nederland voor aankomende verkiezingen kan alleen worden gezien als ongewenst en eindelijk heeft Nederland de excuus om toch invloed te oefenen. Meer dan ooit is duidelijk dat van politiek neutraliteit v/d Gouverneur geen sprake is. Ook de Statuut laat te wensen over en maar niets is zo triest dan eigen landgenoten die hun eigen land verraden door het hardst te roepen voor toepassing van artikel 43 v/d Statuut. In plaats van een oplossing te zoeken bij een interne conflict hebben ze gekozen hun moeder land als baksteen te laten vallen!

 18. Natuurlijk willen ze jullie niet. Het is een bijeen geraapt zooitje; MFK; KDNT; PS en de overlopers. Zo`n zooitje kun je toch niet serieus nemen. BAH !!

 19. “natuurlijk willen ze jullie niet”…..Dom Ass.
  wie wilt jullie wel……..
  jullie zijn een schande………

 20. Mr ” PIK ” volgens mij snapt je niet zo goed waar het over gaat.
  Tja………..POLITIEK bedrijven is complex en laat Dat aan capabele mensen over die verstand van hebben.
  Waarom laat je je als trekpop gebruiken door Schotte.
  Er is op BANDA-ABAO veel werk te doen,armoede ,criminaliteit
  slechte wegen,drop outs,slechte bereikbaar arts en zo kan ik nog een tijdje door;ga daar aan het werk en de problemen helpen oplossen in plaats van dingen te doen waar je geen kaas van heb gegeten.

 21. Deze analfabeet is bij de politie nooit verder gekomen als bode. Het woord rechercheur kan hij niet eens schrijven laat staan de werkzaamheden van een rechercheur verrichten.

 22. Trots op Curaçao ( maar nu even niet )

  Interim Minister Pisas: Niet Nederland maar de Rijksministerraad heeft de aanwijzing gegeven.

  Aangezien U ook recherchekundige ( rechercheur ) bent, heeft U staats- en rechtsleer gehad bij Uw opleiding in Nederland. Kom dan niet met zo’n flut argument.

  U zoekt altijd de waarheid ( recherche ) , dus kijk dan eens verder dan uw neus lang is. Wellicht komt u er achter dat de feiten er toch anders uit zien en de waarheid anders in elkaar steekt.

  Veel succes met de dagelijkse zaken nu u niets meer met de voorbereiding van de verkiezingen op 28 april te maken mag hebben.

 23. In welke wereld leven deze personen eigenlijk??

 24. MFK – 4 statenleden waarvan er 3 veroordeeld zijn… Criminele partij dus!

 25. sr PIK -bo mes ta kere ku e ladron Schotte lo pone un hende riba e puesto ey si e tin algu den su Kabes-natural ku no -e ta skohe pa un sokete ku e por husa pa su benefisio -Komprende mi bon-NIUN hende (NI BO MAMA) ta kere den abo-bay drumi

 26. It’s really getting old now…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *