PFM | ‘Irene Dick wordt geboycot’

Premier Whiteman gaat ‘rattenvallen plaatsen om hen te vangen’ | Persbureau Curacao

Whiteman gaat ‘rattenvallen plaatsen om hen te vangen’ | Persbureau Curacao

Minister Irene Dick van Onderwijs Wetenschap Cultuur en Sport wordt geboycot. Dat heeft premier Ben Whiteman zaterdag gezegd tijdens de partijbijeenkomst volgens het Antilliaans Dagblad.

Hoge ambtenaren zouden informatie over de aanscherping van de eindexamennormen voor havo en vwo, hebben doorgespeeld naar een schoolbestuur. Deze aanscherping is nog niet bij wet geregeld. Whiteman zegt dat onbevoegde personen het wetsontwerp nog in handen hadden voordat het bij de Raad van Advies werd afgeleverd.

De premier zegt te weten wie deze mensen zijn en gaat ‘rattenvallen plaatsen om hen te vangen’.

Irene Dick kwam tijdens de bijeenkomst zelf ook aan het woord en benadrukte daarbij nogmaals dat de aanscherping voor mei is geregeld.

Bron: ParadiseFM

19 Reacties op “PFM | ‘Irene Dick wordt geboycot’

 1. Ik zal het toch effe netjes weergeven:

  Dhr. Whiteman blijkt zelf door zijn eigen ratten besnuffeld te zijn geweest.

  Beter.

 2. “De premier zegt te weten wie deze mensen zijn en gaat ‘rattenvallen plaatsen om hen te vangen’.”

  Deze rat blijkt zelf door zijn eigen ratten besnuffeld te zijn geweest.

 3. Als net zo intelligent is, als ze eruit ziet, heeft ze geen opleiding nodig. WO: werkelijk ongeschikt!

 4. @Janch: dit is maar ten dele waar. In Nederland wordt in eerste instantie naar het diploma gekeken en NIET naar de cijferlijst.

  Bij veel numerus fixus studies geldt dat cum laude studenten VWO (ja, het kan sinds dit schooljaar) NIET hoeven te loten. In zoverre wordt naar de cijferlijst gekeken, anders geldt diploma is diploma, ongeacht je cijfers.

 5. @Henkie, je zit gewoon oude koetjes uit de sloot te halen. En verder heeft mevr. Dick duidelijk gezegd dat men moet zorgen dat men hoge cijfers haalt omdat Nederland alleen naar de cijferlijst kijkt en niet naar zogenaamde diploma’s. Dit geld ook voor Nederland.
  Dus, wil men doorstuderen dan moet men minstens een 7 voor alles hebben. Een 5.5. stelt geen donder voor.

 6. onze kinderen moeten voldoen aan de volgende exameneisen als ze in Nederland een opleiding willen volgen

  exameneisen http://www.examenblad.nl/onderwerp/aangescherpte-exameneisen-in-het/2016/vwo?

 7. @ Janch

  als je goed leest , dan schrijf ik dat de Minister alleen onze land taal leest, Papiaments, Engels en Nederlands.

  maar verleden jaar in juni 2015 .
  Door journalist Rick Hart van Radio Hoyer 2 werd gisteren, aldus Versgeperst.com vandaag, vrijdag 14 juni 2014, een vraag in het Nederlands gesteld. ‘De luisteraars van Radio Hoyers 2 zijn namelijk Nederlandstalig.’ Toen de minister de vraag in het Papiamentu beantwoordde, verzocht Hart de minister de vraag in het Nederlands te beantwoorden.

  ‘U vindt een antwoord in het Nederlands beter, maar we zitten hier op Curaçao, dus ik vind het beter het antwoord in mijn taal te geven.’

  De minister raadde de journalist aan een inburgeringscursus te gaan volgen. Zij gaf hiermee blijk de essentie van het verzoek om de vraag in het Nederlands te beantwoorden niet te begrijpen.
  De journalist is het Papiamentu machtig en volgt altijd de persconferenties in het Papiamentu, maar de luisteraars van Radio Hoyer 2 zijn Nederlandstalig.
  mar waar gaat het om. de toelating eisen van diverse opleidingen in Nederland waar veel van onze kinderen aan willen deelnemen.
  Echter deze worden uitgesloten als ze niet aan de eisen voldoen. Lees even mee.
  Het gemiddeld centraal examencijfer moet onafgerond een 5,5 of hoger zijn (vanaf 1 augustus 2011).

  Voor de vakken Nederlands, Engels en wiskunde mag maximaal één vijf als eindcijfer behaald worden op havo en vwo (vanaf 1 augustus 2012).

  De afwijkende berekening van het eindcijfer in de basisberoepsgerichte leerweg wordt afgeschaft (vanaf 1 augustus 2011).

  Zowel in 2009 als in 2010 heeft het ministerie van OCW de scholen voor voortgezet onderwijs en instellingen voor volwasseneneducatie geïnformeerd over de aanstaande aanscherpingen. Op dit moment bestaat er echter de nodige onduidelijkheid onder de scholen. Met name de eis dat het gemiddeld centraal examencijfer een 5,5 of hoger moet zijn, leidt tot veel vragen bij de vo-scholen en vavo-instellingen.

  Wat betekent de aanscherping ‘gemiddeld een voldoende voor de CE-vakken’ in de praktijk?


  De eis van een gemiddeld centraal examencijfer van een 5,5 of hoger geldt voor alle leerlingen die vanaf schooljaar 2011-2012 examen doen. De eis geldt dus ook voor de leerlingen die in 2010-2011 gezakt zijn en vanuit het vo voor één of meer vakken uitbesteed worden naar het vavo.

  Bij de berekening van het gemiddeld centraal examencijfer dient u uit te gaan van het onafgeronde cijfer. Een leerling moet ten minste een 5,5 halen (de eerste decimaal moet een 5 zijn), daarna gelden de overige uitslagbepalingen. Een leerling die gemiddeld een 5,4 gehaald heeft, is per definitie gezakt.

  en daar knelt het nu net.

 8. Nederlands/ Chinees gezegde: Met dieven vang je dieven….met ratten vang je ratten !! 🙂

 9. Hij die een wetsontwerp in handen heeft voordat het bij de Raad van Advies is afgeleverd maakt zich schuldig aan….welk wetsartikel is dat??
  Logica van rattenvanger Whiteman: een heroinehoertje op naaldhakken !!… 🙂

 10. De premier zegt te weten wie deze mensen zijn en gaat ‘rattenvallen plaatsen om hen te vangen’.

  belachelijke tekst, lekker stoer doen…maar hij blijft een slap watje.
  Maar hij laat wel het volk stikken in isla kanker rook.
  dat zal hem worst wezen…hij kon studeren omdat zijn vader een goede baan bij de Shell had.dus de fabriek is heilig voor hem…
  dat die fabriek inmiddels meer kost dan hij oplevert voor Curacao…daar snapt deze man niets van…rekenen is niet zijn sterkste kant; eten wel.

 11. Dit is een zéér ernstig feit. Bijna hetzelfde als een brand blussen voordat de brandweer er is. Schande dat dit op Curaçao plaats vindt.

  .

 12. Examenfraude dus?

 13. Tuuuuurlijk…”een ander” saboteert de tractor (??!!); “een ander” werkt tegen….altijd weer die ander…
  “mevrouw” Dick kan d’r ogen nog niet openhouden en “de heer” Whiteman met z’n vier talen vloeiend (waaronder papiamentu en wartaal ) die bovendien dmv zijn naam een makamba probeert te imiteren, zijn de vleesgeworden redders van de vooruitgang van Curacao ….!!!
  Stem vooral weer PS, Janch…succes ermee 🙂

 14. Mevr. Dick is hier in het Nederlands aan het woord.
  Hoezo ”ze spreekt maar 1 taal?”
  Het gaat erom dat een ambtenaar expres iets in een document veranderd had, maar dit werd net op tijd ontdekt voordat het naar Nederland opgestuurd werd.

  http://www.ustream.tv/recorded/85431836

 15. Mevr. Dick is volgens mij WO opgeleid.

 16. @Henkie, wat een nonsense zit je uit te brallen. Ik heb mevr.Dick afgelopen week in perfect Nederlands een Nederlandse journalist te woord zien staan op tv.
  En dhr. Whiteman spreek 4 talen vloeiend. Als je geen feiten te vermelden heb, zwijg!
  Het klopt dat mevr. Dick tegengewerkt wordt door een ambtenaar van een bepaalde politieke partij. Daarnaast heb ik ook begrepen dat aanhangers van een andere partij regelmatig de tractors saboteren, tractors die bedoeld zijn voor de mensen die in de landbouw werken.
  Keer op keer wordt er van alles expres kapot gemaakt omdat men niet wil dat Curacao vooruit gaat.

 17. ‘Irene Dick wordt geboycot’
  Ik zou zeggen dat het zeer terecht is; Heeft geen beleid laten zien noch enige visie ten toon gespreid maar heeft slechts verwarring zaaiend haar ‘taken” vervuld. Dan verdien je ook niet beter dan geboycot te worden.

 18. er is toch niks mis mee dat scholen te horen krijgen waar ze aan moeten voldoen. tenslotte het gaat om de leerlingen, als deze niet voldoen aan de eisen dan zijn die de klos.
  waarschijnlijk heet deze regering nu steeds niet door dat regeren is vooruit zien.
  wat heb je er aan als scholen na het examen te horen krijgen dat de diploma’s niet voldoen aan de eisen.
  De regering is in gebreke gebleven door in het begin van het school 2015-2016 geen duidelijke richtlijnen en afspraken te maken> Dit alleen omdat Minister Dick en andere PVA had, namelijk 2 soorten havo enz.
  Nu ze niet optijd gereed is en ouders nattigheid voelen, gaat ze gauw iemand ander aanwijzen voor het falen van haar beleid.
  ik krijg hier geen moeilijkheden mee want de Minister leest praat en leest toch maar alleen onze Lands taal, oh wacht dat is Papiaments, engels en Nederlands. De minister spreekt maar 1 taal en dat is de taal van onkunde, want iemand die altijd bij het onderwijs heeft gewerkt, inspectie uitvoerde over het aangeboden les materiaal en de middelen moet ze eigenlijk weten als ze haar werk goed had gedaan wat er allemaal aan de hand is in het onderwijsland.

 19. wat is eigenlijk de opleiding van Dick?
  heeft ze een universitaire opleiding?
  ze straalt het niet uit….
  maar goed dat de PS straks geen zetels meer krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *