PFM | Klanten ABN Amro op eilanden niet ‘geloosd’

Klanten ABN Amro op eilanden niet ‘geloosd’

ABN Amro klanten op de eilanden kunnen opgelucht adem halen: ze behoren niet tot een van de 15.000 klanten waarvan de bank af wil. Dat laat de bank weten bij navraag van Paradise FM.

ABN wil de relatie beëindigen met zo’n 15.000 klanten die permanent buiten Europa wonen, zoals Nederlandse gepensioneerden, meldde het Financieel Dagblad eerder. De bank is vanwege strengere wet- en regelgeving te veel tijd kwijt aan de klanten. Daarnaast wil de bank vooral een Nederlandse en Europese bank zijn.

,,We verzoeken klanten om bij een lokale bank een rekening te openen”, aldus de bank. Zo’n 10 procent van de particuliere klanten uit het buitenland woont buiten Europa. Vanaf eind deze maand krijgen ze een brief met het verzoek hun bankzaken bij ABN Amro te beëindigen.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Klanten ABN Amro op eilanden niet ‘geloosd’

 1. ABN is de meest vieze bank die ik ooit mee gewerkt heb-als je niet geloosd word betekend dat dat ze vet en vies aan je verdienen-ik zeg -denk na persoon en zoek een bank die je echt uitkomt-ABN is een vieze bank.
  Er zijn trouwens erg weinig banken over die echt klant vriendelijk zijn-jammer dat ze een noodzakelijk kwaad zijn-ben liever niet bij geen enkele bank want het zijn gewoon commerciele uitbuiters.

 2. Het heeft ca. twee weken geduurd voor dat ABNAMRO deze bekendmaking deed. Aangenomen mag dus worden dat in eerste instantie ook de inwoners van de Antilliaanse eilanden niet uitgesloten waren van de voorgenomen opzegging. Bij de betrouwbaarheid van dez bank dienen helaas dus vraagtekens gesteld te worden. Indien men tegoeden in het buitenland aanhoudt (bij de ABNAMRO) verdient het aanbeveling naar een alternatieve buitenlandse bank te zoeken waar meer betrouwbaarheid verwacht kan worden.

 3. Vertrouw nooit een bank en zeker de ABNAMRO niet! Kan morgen zomaar anders zijn. Enkel altijd en alleen maar eigen winstbejag voor ogen.
  Gebrek aan fatsoen om klanten na tientallen jaren bij het vuil te zetten, waar die ook mogen wonen. Die kunnen daar NIET zomaar een eurorekening openen en krijgen telkens hoge wisselkosten naar lokale valuta.
  Hier kan een eurorekening (waarom niet?) dus ook niet, maar wij moeten de ABNAMRO op de blote knieën danken, dat inwoners van hier mogen blijven.
  Wat een wereld(se) bank, hahahahaha.
  En dankzij demonenstaat Amerika, enkel ellende veroorzakend wereldwijd!, een complete achterlijke wet- en regelgeving bij de banken; de chip onder de huid is nabij 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *