PFM | Kustwacht mogelijk hard geraakt door ongunstige koers

Kustwacht mogelijk hard geraakt door ongunstige koers

Kustwacht mogelijk hard geraakt door ongunstige koers

Door de ongunstige koers van de euro ten opzichte van de dollar wordt de Kustwacht Caribisch gebied hard geraakt. Dit jaar is er een tekort van 3 miljoen euro. Als de koers zo blijft wordt er weer een tekort van 3 miljoen verwacht voor volgend jaar.

Dan dreigen maatregelen die de inzetbaarheid van de kustwacht wel kunnen raken.

Er wordt nu 650.000 euro gekort op het budget van de Kustwacht. Daardoor is er bijvoorbeeld minder geld voor vervolgonderzoek naar integriteit maar zal ook de cutter maar met één motor gaan varen zodat er bespaard kan worden op brandstof.

Als er dit jaar geen aanvullend budget komt zijn er hardere maatregelen nodig.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Kustwacht mogelijk hard geraakt door ongunstige koers

  1. Zullen we ons aan de feiten houden? Op basis van de afgesproken verdeelsleutel stuurt Nederland jaarlijks een rekening naar de drie landen. Er is geen achterstand.

  2. ik heb net de begroting gelezen, daar gaan ze nog uit van 0,4069 euro cent dan krijg je 1 gulden. Dit terwijl verleden jaar 2015 je 50 euro cent moest betalen voor 1 gulden.. Wat ik vroeger heb geleerd is dat je , je lopende begroting in de helft deelde, en als je de 5 maand het begroting te kort zag oplopen dat maakte je dat kenbaar en je greep in.
    Eeen 5 jaren plan maken met een begroting die afhankelijk van koersverschil kan alleen als je het koersverschil dan ook mag reserveren als het voordelig is voor de daarop volgende jaren. Echter bij rijksbegrotingen is dat niet mogelijk, je moet het besteden in het begrotingsjaar,

  3. Joep Meloen

    Wellicht toch een idee dat de eilanden eens wat meer gaan betalen voor de Kustwacht ?
    Officieel moeten ze een bijdrage doen, maar tot op heden is er niet veel overgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *