PFM | Leasecontract Refineria Isla niet verlengd

Leasecontract Refineria Isla niet verlengd | | Foto Bea Moedt

Leasecontract Refineria Isla niet verlengd | | Foto Bea Moedt

Het leasecontract met Refineria Isla bv is niet verlengd. Dat is nodig want anders wordt dit automatisch verlengd met tien jaar. Dat zou betekenen dat de Referinia Isla tot 2029 geen contractuele verplichting heeft om de raffinaderij te moderniseren.

Het Antilliaans Dagblad schrijft over de brief van Gezondheidsminister Siegried Victorina aan Statenlid Alex Rosaria.

Daarin zegt Victorina ook dat hij het er mee eens is dat op elke schoorsteen van de Isla, de CRU en Aqualectra meetinstrumenten geplaatst moeten worden om de vervuiling te meten.

Bron: ParadiseFM

37 Reacties op “PFM | Leasecontract Refineria Isla niet verlengd

 1. @stanley held

  Natuurlijk heeft die mevrouw Ferrier gelijk. Je moet plukken wat je plukken kunt. Ook heel slim van haar om op tijd de tweede kamer te verlaten. Was ze een halfjaar later vertrokken, dan zou ze maar de helft gekregen hebben. Goed gecalculeerd mevrouw Ferrier!

  En… goed voorbeeld doet goed volgen: de Curaçaose politici plukken ook zoveel mogelijk. Zou mevrouw Perrier les hebben gehad op Curaçao? Ze heeft daar genoeg connecties, dus is het niet onwaarschijnlijk.

 2. Stanley Held

  Snap het weer niet. Ze heeft zonder meer gelijjk. Kijk naar de de recente politici die nu vertrokken zijn. Er zit een politici in Spanje en teert op zijn wachtgeld. Zij heeft gewoon volgens de regels gedaan. Waar zijn wij nu weer mee bezig.

 3. Sjoerd Meijer

  Beste Willem,
  Je bent wel erg dom!!!!

 4. Sjoerd Meijer

  Beste Willem, nog steeds vereschuil je je achter een pseudoniem: be a man and not a mouse (Tolinchi Pieters in de jaren 70). De twitter account is broodje aap. Ik ken haar en weet dat ze deze niet heeft. Ga nogmaals goed nakijken !!!!!. Iemand trekt een lange neus naar jou en je bent in de val getrapt.

 5. daaraan (excuus)

 6. Wat ik snap is dat je oneerlijk bezig bent. Eerst beschuldig je iemand zonder concreet bewijs dan verwijs je naar een site die de mensen die daaaan participeren zelf in twijfel trekken. Dan kom je met een nep twitter accout (kijk naar de foto van Kathleen en je ziet het in 1 oogopslag) en uiteindelijk kom je met een NPO raportage waar je al vanaf het begin mee had moeten komen (dan had vriend Sjoerd niet zo gereageerd). Echter de NPO rapportage is van 2013, blijft de vraag; is er bewijs dat zij een andere baan heeft en van de wachtgeld regeling gebruik maakt?

 7. En… Potv3,

  Snap je het nu?

 8. Hoor met uw eigen oren dat Kathleen erkent dat ze wachtgeld krijgt en nog géén baan heeft:

  http://www.npo.nl/twee-dingen/11-12-2013/POMS_MAX_435251/POMS_MAX_451186

 9. Over eigenwijs gesproken.

  Tja als Ferrier nou zelf zegt, dat ze van de wachtgeldregeling gebruik maakt en nog géén baan heeft.

  Ja meneer of mevrouw Potver3 dan wordt het tijd dat u eens met uw huisarts gaat praten.

 10. Nooit gehoor van een Twitter Account aanmaken onder een ‘andere’ naam, Willem?

 11. Punt blijft: Is er bewijs dat zij van de wachtgeld regeling gebruik maakt? En is er bewijs dat zij een andere baan heeft en van de wachtgeld regeling gebruik maakt>

  Zonder enig concreet bewijs bestempeld u haar als uitvreter en is zij plots een ‘ dissidente CDA-parlementariër” geworden.
  Schei toch uit!

 12. @potver3

  Reacties quoten van gasten die reageren op weblogs, geeft natuurlijk géén zuiver beeld. Dat zou hetzelfde zijn als reacties op de KKC naar buiten brengen als zijnde dé enige waarheid.

  De algehele teneur van de pers in Nederland was indertijd:

  “Wachtgeldregelingen liggen onder vuur door excessen, zoals dat van de naar Hong Kong uitgeweken dissidente CDA-parlementariër Kathleen Ferrier, die al wachtend tot haar pensioen ruim 7 ton mag opsnoepen.”

  Vele blogs en kranten brachten dit op hun eigen – gekleurde – manier.

  Als Kathleen Ferrier nú een betaalde baan zou hebben, zou dit zeker direct de pers halen. Het is nog niet gebeurt.

  EN…., NIET ONBELANGRIJK VOOR SJOERD MEIJER: wat zegt Kathleen Ferrier zelf over de ophef:
  https://mobile.twitter.com/kathieenferrier

 13. Mijn excuses aan mw. Ferrier dat ik haar naam heb geopperd.

  Willem verwijst naar een link van 925 om zijn aantijgingen jegens mw. Ferrier te onderbouwen. Echter als men het artikel en de reacties op het artikel leest dan houden zijn beschuldigingen geen stand. Twee reacties, tegen het einde van de web-pagina, vallen op.
  1) Van Wheely: “Waarom trouwens dit artikel? Weet de schrijver zeker dat mevr. Ferrier dat geld ook echt ontvangt? Heeft hij daar bewijs van?”
  En veel opmerkelijker is de ommezwaai van Yrrab die zich afvraagt of hij is misleidt.
  2) “Ik zie inderdaad dat mevrouw Ferrier nogal wat nieuwe taken heeft – en dat zij sinds 2013 in Hong Kong woont. Als dat betaalde functies zijn is het wachtgeld-verhaal natuurlijk een verzonnen feit – en schaam ik me voor mijn eerdere eerdere commentaar.”
  “Ben ik op het verkeerde been gezet door 925?”

 14. Sjoerd Meijer

  Begrijpen doe je het ook niet Beste Willem. Jij kent deze dame niet, maar je hebt zo’n grote rabia tegen haar dat je de grootst mogelijke onzin uitkraamt.
  De regeling is van het NEDERLANDSE PARLEMENT. Als jij 1 % had gedaan voor de Antilliaanse samenleving van wat zij heeft gedaan voor het Koninkrijk, dan heb je veel gedaan. Laat niet je afgunst op deze wijze blijken.

 15. Leren lezen: Wacht-Geld-Regeling.

  Dat betekent dat er wachtgeld wordt uitbetaald tot de betrokkene weer een dienstbetrekking of andere vorm van inkomen heeft.

  Het is dus géén pensioenregeling.

  Mensen die onnodig lang gebruik maken van de regeling, misbruiken de regeling. De nieuwe wachtgeldregeling is daarom verkort naar maximaal 4 jaar. Men maakte misbruik van de oude regeling.

  Mw. Ferrier misbruikt de oude regeling. Ze zoek geen dienstbetrekking of andere vorm van inkomen. Ze zit lekker op haar krent in Hongkong.
  Dát noemen ze in goed Nederlands: uitvreten.

 16. Stanley Held

  Raare opmerkingen. Deze vrouw heeft en had het recht. Nu bestempel u haar als graaier, weet hoeveel politici er zijn die juist datgene doen en hebben gedaan wat u nu stelt? Deze vrouw heeft gewoon correct gehandeld dat zou u moeten weten. Als u haar een graaier noemt, ligt aan u. Volgens de wetgeving is er niets mis mee.

 17. Sloerdje, maak je niet druk. Taalvouten maken doen we allemaal wel eens. Jouw kennis van de wachtgeldregelingen is van ná 2013.
  Mw. Ferrier was zo uitgekookt om enkele maanden vóór het ingaan van de nieuwe regelgeving haar lidmaatschap van de tweede kamer op te zeggen. Ze vreet dus gecalculeerd uit de ruif. Niemand dwong haar om te vertrekken.

  Wat betreft “De ex-parlementariër met wachtgeld moet inkomsten die hij/zij ontvangt in mindering brengen.”

  Die regel klopt wel. Alleen is Mw. Ferrier is well zo slim om géén inkomsten te hebben. Oké haar man verdient een paar ton per jaar, maar die tonnetjes tellen niet mee!

  Oké ik zal mijn woordkeuze wijzigen. Ik noem haar géén uitvreter meer. “Gecalculeerde geldgraaier” klinkt dat beter in uw – vermoedelijke – Surinaamse oren? Ik hoor het wel. Wékino,
  Willem.

 18. Het face boek gehalte is zo af en toe behoorlijk hoog de laatste tijd op KKC, en dat is jammer, want dat gehalte hoort thuis op…?? juist ja..Facebook !

 19. Sjoerd Meijer

  Je kan zelfs niet rekenen.

 20. Sjoerd Meijer

  Beste Willem,
  Je kan niet eens lezen, laat staan rationeel denken. Je weet niets van wachtgeld van een ex-parlementariër van Nederland.

 21. Nou Sloerd begrijpt dus niet dat je een uitvreter bent als je op kosten van de Nederlandse staat lekker gaat rondhangen met een fors wachtgeld van ruim 750.000 euro. Dat kán.

 22. Sjoerd Meijer

  Die Nederlands zijn moeilijk he? Verwijsd???? met een d???, waar is de t???
  En wachtgeld in Nederland is maximaal 4 jaar. De ex-parlementariër met wachtgeld moet inkomsten die hij/zij ontvangt in mindering brengen.
  Now you understand???

 23. Sjoerd Meijer

  Laster!!!!!!!!!!
  En trouwens, ik verschuil me niet achter een schuilnaam. Ik gebruik mijn echte naam. Wedden dat je dat niet durft!!!!!!!!!!!

 24. Sjoerd Meijer

  stelletje uitvreters zijn jullie. Nu begrijp ik het 🙂

 25. Sjoerd Meijer

  Ze heeft recht op wachtgeld volgens de Nederlandse wet. Ze vervult wel functies bij de VN en daar kan jij maar van dromen.

 26. Even afwachten of Sjoerd Meijer gaat snappen wat “een uitvreter is”

 27. Ik denk dat je naar “De Geus verwijsd”
  Mevrouw Ferrier heeft het heel slim gespeeld. Nadat zij 55 was geworden, gaf ze in 2012 aan zich niet herkiesbaar te stellen voor de Tweede Kamer. Wie 55 is en stopt, kan 10 jaar lang wachtgeld incasseren. Ferrier doet een greep uit de staatskas (jouw belastinggeld!) van in totaal € 710.000,-
  Kathleen Ferrier stopt dus zelf met haar baan. Maar wat doet Kathleen nu? Kathleen is geëmigreerd naar Hong Kong. Een gunstiger belastingklimaat en buiten het zicht van de Nederlanders die zij besteelt.

  Door:
  Brielse Geus

 28. Sjoerd Meijer

  Beste Willem,
  Lasterpraatjes vertel je maar in de kroeg of in de rumshop.
  Als niet weet waar je over praat, dan moet je je mond houden.

 29. Om ook de parlementariers van Nederland te volgen is een beetje veel gevraagd. Echter elke kandidaat waar partijen mee eens zijn is een stap vooruit..

 30. Aangezien, zelfs met het oog op de komende verkiezingen ,geen een parlements lid ook niet van de nieuwe partijen zich over de ISLA heeft uitgelaten of zelfs maar vragen gesteld heeft blijkt dat ze allemaal boter op hun hoofd hebben en zakken vullen prefereren, dus niemand van hen is in een parlementair onderzoek geinteresseerd.

 31. Waar haalt u dat pessimisme vandaan?

 32. Wat? Kathleen Ferrier?

  Potver3 Jij hebt zeker de laatste 3 jaar onder een steen geleefd!

  Deze berekende tante zit lekker in Hongkong haar wachtgeld op te peuzelen. Ze valt onder de categorie uitvreters. Laat die lekker in Hongkong blijven!

 33. In Flint Michigan USA, een stadje dat grenst aan Detroit, is er een crisis ontstaan doordat de overheid uit economische redenen een aantal jaren terug omgeschakeld is in de wijze van toevoer van het drinkwater. Hierdoor is de corrosie in de waterleidingen aanzienlijk toegenomen en als gevolg daarvan is er lood in het drinkwater terecht gekomen. Lood is giftig als het in het lichaam komt. Uit tests blijkt dat een aantal kinderen een verhoogd loodgehalte in het bloed hebben.

  President Barack Obama de noodtoestand in Flint afgekondigd en er is een ‘special prosecutor” en onderzoeker aangesteld die samen met een “multi-agency investigation team” bestaande uit de FBI, the U.S. Postal Inspection Service, the EPA’s Office of Inspector General … and the EPA’s Criminal Investigation Division, deze contaminatie van het drinkwater in Flint gaat onderzoeken. Verwacht wordt dat er aangifte zal worden gedaan en gevangenisstraffen zullen volgen. Het is ook crimineel wat er zich heeft afgespeeld.

  Voor Curaçao en de Isla moet op soortgelijke wijze onderzoek komen. Wij weten dat de milieudienst van Curacao niet functioneert (bewust?) dus van deze instelling is niets op gebied van onderzoek of handhaving te verwachten. Ook zal een actie als dat van Akshon Siviel niet veel zoden aan de dijk zetten. Echter een onderzoek zoals van voormalig GroenLinks-leider Paul Rosenmöller naar aantijgingen van corruptie op Curaçao ditmaal uitgevoerd door bijv. Cynthia Ortega-Martijn (CU, Curaçaose roots) of Kathleen Ferrier, met de steun van de RIVM of TNO, de Curaçaose Inspectie Volksgezondheid en de Algemene Rekenkamer kan een mogelijke oplossing voor alle partijen bieden. De opdracht voor het onderzoek zou echter niet uit Nederland moeten komen (Rijksministerraad of 2de Kamer), maar van het parlement van Curaçao. Een dergelijk onderzoek kan worden afgedwongen tijdens de komende verkiezingen en/of coalitiebesprekingen. De uitkomsten van een dergelijke onderzoek zou voor een eventuele contractverlenging van belang kunnen zijn en ook voor partijen een ‘bindend karakter’ moeten krijgen.

 34. Zou ik gezien de vorige uitslagen maar niet al te veel op rekenen, Alfons….maar ik help het je hopen !! 🙂

 35. Alfons Grim

  Laten we beginnen met de strijd tegen de vervuiling. Wat de verkiezingen betreft, vertrouw ik op het gezond verstand van de kiezers.

 36. De verkiezingsstrijd is nu echt begonnen… Wie profileert zich nu als eerste partij die deze problematiek aanpakt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *