PFM | Leeflang wil veiligheid parlementsleden afdwingen en blijft voorlopig weg

Ook onafhankelijk onderzoek geëist naar illegale Statenvergadering op 14 februari

Omayra Leeflang van Un Korsou Hustu wil een onderzoek naar de veiligheid van parlementsleden tijdens openbare vergaderingen. Zolang er hiervoor geen systeem is, woont Leeflang de vergaderingen niet meer bij.

Dat heeft ze geschreven in een brief aan Statenvoorzittenr Gilmar ‘Pik’ Pisas (MFK) en het Antilliaans Dagblad schrijft hierover. Aanleiding is het voorval van vorige week waarbij MFK-Statenlid Jacinta Constancia haar collega Giselle McWilliam van MAN in het gezicht sloeg.

Daarnaast gingen hieraan nog meer incidenten, waarbij Statenleden tijdens openbare vergaderingen zo geweldadig en grof werden, dat de politie erbij gehaald moest worden om personen uit de zaal te verwijderen. Er moet volgens Leeflang ook een diepgaand onpartijdig onderzoek komen naar de manier waarop door de meerderheid van toen nog 11 Statenleden, een illegale vergadering werd gehouden op 14 februari en daarbij de Statenzaal werd gekraakt.

Er zal volgens Leeflang onder de huidige omstandigheden nooit een onpartijdig onderzoek kunnen komen omdat de huidige voorzitter van het parlement zelf ook deel uitmaakt van de meerderheid die de illegale vergadering hield.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “PFM | Leeflang wil veiligheid parlementsleden afdwingen en blijft voorlopig weg

 1. Zo is dat je hebt volkomen gelijk Marc.centje maak het nog bonter
  vlgns. hem houd niemand het vol in het statenzaal stoelen blijken niet ergonomisch te zijn.centje steekt al zijn tijd in de zaak van zijn zoon.hij zegt ik heb in mijn auto alles bij de hand mocht ik gearresteerd worden wat een wereld.

 2. MFK, PS en Dos Santos en Clan dienen gewoon een verbod te krijgen. Ook dienen figuren als Monk en Peterson/Sulvaran te worden verwijderd data zij er niets te zoeken hebben!

 3. zolang de meerderheid bestaat uit porkaria als MFK/Dos santos en tuig/Braam en Moses.
  heeft ze wat mijn betreft gelijk.
  er valt toch niet zinnigs te zeggen, ze doen lekker hun eigen zin

 4. Abraham Mossel

  Waarom eist Leeflang niet gewoon dat Gerrit de Raaf ” de haat zaaier en sabateur, niet meer in de staten mag komen, als deze tuincabouter buiten de deur blijft is er geen vuiltje meer in de lucht, iedereen zit dan poeslief te luisteren naar diegene de het woord heeft. Klaar is kees, waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, weg met die RAT.

 5. Geeft u op weg naar buiten, mevrouw Leeflang, even aan de salarisadministratie door dat uw salaris van 14,000 netto (!) met terugwerkende kracht kan worden stopgezet?

  Lijkt me wel zo ‘hustu’.

 6. met de meeste “college parlamentariërs” is toch niets zinnings te bespreken.

 7. Leeflang je gaat gewoon naar de vergaderingen, anders houden we je salaris in. Neem desnoods maar een personal bodyguard mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *