PFM | Maduro klaagt oppositieleiders aan bij hooggerechtshof

Volgens parlementslid Calzadilla is het hooggerechtshof onbevoegd

Volgens parlementslid Calzadilla is het hooggerechtshof onbevoegd

De president van Venezuela heeft gisteren bij het hooggerechtshof een officiële klacht ingediend tegen diverse oppositieleiders uit het parlement. Nicolas Maduro vindt dat de oppositieleiders de grondwet hebben geschonden door hem te ondermijnen in internationale kwesties.

Dat de oppositie contacten onderhoudt met diverse internationale organisaties is Maduro een doorn in het oog. De tegenstanders van de president dienden onder meer een hulpverzoek in bij de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS). Venezuela behoort net als alle andere landen in Noord- en Zuid-Amerika tot de OAS, maar de regering beschouwt de organisatie als een marionet van de Verenigde Staten.

Simon Calzadilla van de oppositie had gisteren geen goed woord over voor de klacht van de president. Calzadilla zei dat het hooggerechtshof helemaal geen stappen kan ondernemen tegen een parlementariër, tenzij de volksvertegenwoordiging daar eerst mee instemt. Dat lijkt gezien de ruime meerderheid van de oppositie in het parlement onwaarschijnlijk.

Sinds de oppositie de parlementsverkiezingen vorig jaar overtuigend won ligt ze constant in de clinch met de president. Onlangs zinspeelde Maduro er zelfs op dat het parlement wellicht geheel zal verdwijnen, omdat het niet de wil van het volk vertegenwoordigt.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Maduro klaagt oppositieleiders aan bij hooggerechtshof

  1. Joep Meloen

    Tja, maar zolang Maduro het hooggerechtshof in zijn zak heeft zullen zij deze klacht dus wel serieus nemen, zullen de oppositieleiders worden gearresteerd en gaan we weer een stap verder in de richting van een complete burgeroorlog.
    En dan gaat het hier nog heel druk worden !
    Vraag me dan alleen wel af wie dan toch die raffinaderij moet gaan upgraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *