PFM | Medisch specialisten waarschuwen voor gevolgen financiële situatie Sehos

VMSC: We kunnen zo niet verder in Sehos

VMSC: We kunnen zo niet verder in Sehos

De Vereniging van Medisch Specialisten Curaçao (VMSC) waarschuwt dat de financiële situatie waarin het St. Elisabeth Hospitaal verkeert de kwaliteit van de zorg en de aanschaf van het benodigde materiaal in gevaar brengt.

Dat zegt VMSC-voorzitter Alexander Saleh, meldt de Amigoe. Saleh stelt dat het zo niet verder kan. Als er iets misgaat treft de arts uiteindelijk de blaam. Volgens Saleh is het drastisch verlagen van het budget enkele jaren geleden de oorzaak van de precaire situatie.

Dat gebeurde omdat er volgens de overheid sprake was van een grote mate van verspilling. Uit beschikbare gegevens en financiële scans zijn er volgens de specialisten verkeerde conclusies getrokken. De getroffen maatregelen hebben er voor gezorgd dat er nu continu financiële gebreken zijn.

De enige fatsoenlijke manier om dit op te lossen is volgens de voorzitter daarom een verhoging van het budget. “Om de zoveel maanden een aalmoes van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) vragen biedt geen structurele oplossing.”

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Medisch specialisten waarschuwen voor gevolgen financiële situatie Sehos

  1. De medisch specialisten hoeven zich geen zorgen te maken.

    Stephen Capella, in de Raad van Toezicht, bewaakt de financiele positie van het Sehos.

    Samen met zijn moeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *