PFM | Meer controles politie na weer vuurwapen bij minderjarige

Meer controles politie na weer vuurwapen bij minderjarige

Meer controles politie na weer vuurwapen bij minderjarige

De politie gaat het aantal controles op straat verhogen. Daarmee willen ze het gevoel van veiligheid en rust terugkrijgen in de samenleving. Daarmee reageert het Korps op alweer een aanhouding van een minderjarige met vuurwapens.

Een 17-jarige jongen is gisteren opgepakt met twee vuurwapens. Eerder werd er ook al een 15-jarige jongen opgepakt op verdenking van het overtreden van de vuurwapenwet. De arrestatie van de 17-jarige volgde na een achtervolging.

Tijdens een patrouille in Santa Maria zag een eenheid van de politie een verdacht voertuig. Een stopteken werd door de chauffeur van de auto genegeerd en hij ging er met hoge snelheid van door. Tijdens de achtervolging werd er een vuurwapen uit het raam gegooid. De bestuurder verloor bij de kruising Elminaweg en de El Savadorweg de controle over het stuur en sloeg over de kop.

Bij doorzoeking van het voertuig werd een tweede vuurwapen gevonden. Ook werd een hoeveelheid kleine zakjes marihuana gevonden, waarschijnlijk klaar voor de verkoop. Het is niet duidelijk of de 17-jarige de auto ook bestuurde of dat hij inzittende was.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Meer controles politie na weer vuurwapen bij minderjarige

  1. ZOALS, al eerder hier geschreven, moeten we in de wet opnemen dat de zogenaamde buurt wapens( leen wapen voor een misdrijf die rouleert bij criminelen) De houder van het wapen mede schuldig verklaren voor alle misdrijven die er mee gemaakt zijn.Dit zal er voor zorgen dat wapens verstopt worden en daarna weer aan een ander worden uitgeleend.
    Ook moeten we de wet voor meerderjarig zijn verlagen voor iemand als hij/zij 18 jaar oud is. Nu worden de wapens onder gebracht bij minderjarigen met alle beperkingen vandien. Dit ten nadele van ons recht systeem en ten voordele voor de crimineel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *