PFM | Meerdere veroordelingen wegens drugssmokkel

http://paradisefmcuracao.com/vijftien-jaar-geeist-wegens-moord-in-seri-domi/

Drie Canadezen achter de tralies

Gisteren werd een aantal drugszaken door de rechtbank behandeld. Een daarvan betrof een Canadese vrouw die op 29 april van dit jaar door de douane betrapt werd met 1315 gram cocaïne in haar koffer.

Ze had een vlucht geboekt naar Canada. Volgens de vrouw was een deel van de inhoud van de koffer van een andere vrouw, die hier zoveel gekocht had dat ze niet alles zelf mee kon nemen. Dat werd door de aanklager en de rechter niet geloofd. Ze werd veroordeeld tot 24 maanden, waarvan 12 voorwaardelijk en 3 jaar proeftijd.

Twee andere drugskoeriers werden ook veroordeeld. Het ging om een eveneens Canadees echtpaar, dat op 4 mei met cruiseschip Carnival Conquest aankwam en de stad inging. Toen beiden weer aan boord wilden gaan liepen ze tegen de lamp met cocaïne geplakt op hun lijf en in hun rugtassen. Het ging bij de vrouw om ruim drie kilo en bij de man om bijna drie kilo. Ze gaven daarna diverse tegenstrijdige verklaringen af.

De rechter veroordeelde de man tot 24 maanden, de vrouw tot 24 maanden waarvan 6 voorwaardelijk en beiden tot een proeftijd van drie jaar. De veroordeelden moeten hun straf hier uitzitten en worden daarna als ongewenste vreemdelingen het land uitgezet.

Daarna mogen ze Curaçao gedurende vijf jaar niet meer in.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Meerdere veroordelingen wegens drugssmokkel

  1. Inmiddels is het bijna 4 jaar geleden dat Brian Mariano tot een jaar cel veroordeeld is wegens smokkel van bijna een kilo coke, maar hij heeft nog geen seconde van zijn straf uitgezeten.

    Dat is justitie op bananenrepubliek Curacao, een lachtertje.

    4 februari 2013
    CURAÇAO – Topatleet Brian Mariano is vandaag door de rechter bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk. Mariano werd op 1 december op het vliegveld Hato opgepakt met 720 gram cocaïne in zijn koffer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *