PFM | Metingen Julianadorp kunnen doorgaan

Metingen Julianadorp kunnen doorgaan

Metingen Julianadorp kunnen doorgaan

Premier Ben Whiteman heeft overleg gevoerd met een vertegenwoordiging van Defensie over de geplande metingen van de GGD Amsterdam in Julianadorp. De plooien zijn gladgestreken, laat minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Siegfried Victorina desgevraagd weten.

De Amigoe schrijft er over. De uitgestelde metingen kunnen dus doorgang vinden, maar het is volgens Victorina nog ‘te prematuur’ om uitspraken te doen over wanneer het GGD-team het eiland zal aandoen.

Defensie had gevraagd om de meetapparatuur te installeren om te bepalen of huisvesting van personeel in Julianadorp wel verantwoord is, gezien de uitstoot van de raffinaderij.

De geplande metingen werden on hold gezet omdat volgens premier Ben Whiteman de GGD zich niet aan eerder gemaakte afspraken hield.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Metingen Julianadorp kunnen doorgaan

  1. geen EcoVision maar Smoc (excuus)

  2. Er is niets gladgestreken, totdat er meetapparatuur staat zoals afgesproken. Men reclameert hier tegen gemaakte afspraken zoals dat hier gebruikelijk is als men “het volk” even koest wil houden, nu nog even volhouden tot over de verkiezingen heen, daarna pakken we de standaard leugens weer uit.

  3. In juni 2015, voor de rechter tijdens een kortgeding hebben het Ministerie GMN, EcoVision, en Clean Air Everywhere afgesproken om binnen twee maanden na uitspraak van het vonnis er duidelijkheid moet komen t.a.v. luchtmetingen naar zware metalen zoals Vanadium en Nikkel en een onderzoek naar de gezondheidsklachten en de oorzaken daarvan.

    Dit zou als basis dienen om te komen tot advies over wat inwoners en bezoekers moeten doen om gezondheidsschade te voorkomen en ook goede voorlichting over de situatie. De overheid heeft dusver enkel geprobeerd een rookgordijn (ook voor de lokale bevolking) op te trekken.

  4. Uitbarsting was waarschijnlijk bedoeld voor lokale papiamentstalige consumptie. Niet willen meten is niet willen weten. Hoe dom kan een minister president zijn , om zichzelf zo te kijk te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *