PFM | Minimumloon naar 10 gulden in 2020

Terwijl Larmonie-Cecilia rekende met vier stappen van 80 cent, doet de nieuwe regering dat met een verhoging van 45 cent per uur | Persbureau Curacao

Terwijl Larmonie-Cecilia rekende met vier stappen van 80 cent, doet de nieuwe regering dat met een verhoging van 45 cent per uur | Persbureau Curacao

Niet 11,41 gulden maar een tientje. Daar moet het minimumloon op uitkomen in 2020, staat in het regeerakkoord. Daarmee concludeert het Antilliaans Dagblad dat het minimumloon niet overeenkomt met de ministeriële regeling van demissionair minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, Ruthmilda Larmonie-Cecilia.

Terwijl Larmonie-Cecilia rekende met vier stappen van 80 cent, doet de nieuwe regering dat met een verhoging van 45 cent per uur. Er is veel kritiek op het besluit van de demissionair minister, ze nam het besluit zonder het wettelijke verplichte advies van de Sociaal Economische Raad.

Nu blijkt volgens de krant dat de verhoging van het minimumloon volgend jaar naar 9 gulden, een minder reële economische groei van -1,3 procent betekend.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Minimumloon naar 10 gulden in 2020

  1. Toch normale gang van zaken in de “dictateur der domheid”. En 80% van wat wordt gezegd is altijd gelogen, dus wie is er nog verbaasd, hahaha.
    En dan menselijke waardigheid op een eiland waar de mensen uitgerookt worden met gifgassen van de Isla, hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *