PFM | Monica Kapel overleden

Pionier aidsvoorlichting zuster Monica Kapel overleden

Pionier aidsvoorlichting zuster Monica Kapel overleden

Zuster Monica Kapel is overleden. Ze was maar liefst zestig jaar actief in de verpleging. Ze volgde haar studie in Rotterdam en kwam 25 jaar later naar het eiland.

Ze vocht de bijna onaantastbare positie van artsen aan, wat haar niet overal in dank werd afgenomen. Toen ze hoofd van de polikliniek werd, richtte ze zich vooral op de bewustwording rond hiv en aids. Daarover bestonden destijds nog bijzonder veel vooroordelen op het eiland.

Vier jaar geleden ging ze het kalmer aan doen, al bleef ze adviezen geven aan haar opvolgers over met name de strijd tegen aids.

Toen ze tachtig werd werd ze geëerd met een boek dat aan haar en haar inspanningen gewijd was. Gisteren werd bekend dat ze, nadat ze in het ziekenhuis was opgenomen omdat ze zich niet goed voelde, is overleden. Kapel werd 83 jaar.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Monica Kapel overleden

  1. Wat triest, deze dame was een eenzaam roepende in de woestijn, en werd geconfronteerd met de domme ontkenning dat er zelfs zo maar iets als hiv / aids op Curaçao zou bestaan. Velen hebben een hoop aan haar te danken, en dit door haar volhouden en volhardende houding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *