PFM | Morgenochtend arriveert nieuw stationsschip

Zr. Ms. Van Amstel onderweg naar Curaçao | Foto Defensie

Om ongeveer half negen morgenochtend arriveert het nieuwe stationsschip van de marine, de Zr. Ms. Van Amstel in de Annabaai en krijgt het een ceremonieel welkom met saluutschoten vanaf Fort Amsterdam.

Het multifunctionele fregat zal vervolgens aanmeren aan de Matheywerf. De Van Amstel, die de Zr. Ms. Holland aflost zal de komende vier maanden worden ingezet onder meer bij anti-drugsoperaties en bij calamiteiten.

Zo heeft de Holland in oktober vorig jaar noodhulp verleend aan Haïti na het passeren van de orkaan Matthew. Ook werden diverse drugstransporten onderschept, vaak in samenwerking met de Kustwacht Caribisch Gebied en een ‘Law Enforcement Detachement’ van de Amerikaanse Kustwacht.

De laatste keer dat de Zr. Ms. Van Amstel aanmeerde was in 2015.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “PFM | Morgenochtend arriveert nieuw stationsschip

 1. “De tijd dat Nederland ons kan bedreigen en intimideren is allang voorbij.”

  Precies, “bedreigen en intimideren” is allang een lokale aangelegenheid. Hier op dit eiland doen we dat graag onder mekaar. Heerlijk!

  ” … een leger die uit soldaten met namen als Jan, Kees, Klaas en Marijke bestaat, kan toch niet serieus worden genomen.”

  Helemaal mee eens. Met Púi, Pòmpòm, Shoròmbo en Viènnerymilèiska, alias Daisy, gaan wij, lekker zittend onder de schaduw van ons Kibrahacha, ons vrijheid eindelijk tegemoet m.b.v. onze venezolaanse “magnífico, narcótico, terrífico and simpático brothers”.

 2. Eric, Er hoeven geen verkiezingen te worden afgedwongen. De Staten zijn ontbonden en er zijn nieuwe verkiezingen uitgeroepen. En die zullen plaatsvinden zodat we een regering krijgen die de steun krijgt van het volk!

 3. Abrham Mossel

  @aPLAS, Jij bent zeker pas 3 maanden geleden onder een boom uit gekropen. Om de vier “4” maanden wordt het fregat afgelost en dat is al decenia zo. Dus heeft niks te maken met intemidatie. Intimideren laat nl over aan het bij elkaar geraapt zooitje vuilnis die zich zelf de club van 12 noemen, deze marionten club van de Hofnar marionet Gerrit de Raaf ” die weer onder curitelen staat van maffia leider Francisco Corallo.

 4. Het valt op dat elke keer als een niet Nederland vriendelijk gezinde regering aan de macht is, Nederlandse oorlogschepen toevallig in de buurt zijn.
  Hopelijk is dit niet als intimidatie bedoeld want deze regering heeft hele goede banden met Venezuela en Colombia en als Nederland door intimidatie verkiezingen op 28 april hoopt af te dwingen en weer een marionetten kabinet van PAR en MAN aan de macht te helpen dan vergis Nederland zich.

  Deze nieuwe regering is niet gevoelig voor intimidatie uit Nederland en laat niet met zich sollen. Met al die bezuinigingen op defensie in Nederland stelt het hele Nederlandse leger niet zo veel voor. Om in voetbal termen te spreken, Venezuela of Colombia kan makkelijk een B-elftal tegen Nederland opstellen.

  De tijd dat Nederland ons kan bedreigen en intimideren is allang voorbij.

  Laten we eerlijk zijn een leger die uit soldaten met namen als Jan, Kees, Klaas en Marijke bestaat, kan toch niet serieus worden genomen.

 5. Goed gevoel dat zr.Ms.Van Amstel aan de Matheywerf op Curacao voor 4 maanden
  zal blijven in afwachting van mogelijke onrust op het eiland Curacao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *