PFM | Motorrijder verongelukt op de Caracasbaaiweg

Fatale inhaalmanoeuvre

Vanmorgen vroeg, rond kwart voor zeven, heeft een dodelijk verkeersongeluk plaatsgevonden. Op de Caracasbaaiweg botsten een auto en een motor op elkaar.

Uit eerste onderzoek van de poltie bleek dat de auto linksaf sloeg bij de kruising bij Sorsaka, net toen de motorrijder de auto inhaalde. De motor botste op de voorkant van de auto, de bestuurder viel van zijn voertuig en sloeg met zijn hoofd tegen de vangrail ter plaatse.

Het slachtoffer is de 27-jarige Noah Daniel Desjardins, geboren in Canada.

Bron: ParadiseFM

11 Reacties op “PFM | Motorrijder verongelukt op de Caracasbaaiweg

 1. Rekening van inzet van politie, ambulance en reparatie vangrail naar de nabestaanden sturen.

  Ook schadeclaims van bedrijven wiens werknemers gisteren een uur in de file hebben gestaan door deze idioot.

  Geen medelijden met wegpiraten.

 2. Juist als bezoeker of toerist moet extra goed uit je doppen kijken en niet gaan in halen op een kruispunt. Als je dat doet ben dom, sterker nog dan ben je oerdom zelfs. Vervelend vindt ik het voor de mensen die hij achterlaat. Maar respect voor hem zelf heb ik niet.

 3. Helaas beste J,

  Het is op Curacao gebruikelijk dat we over de doden niets dan goeds zeggen. Whatever dat ze gedaan hebben is in 1 klap vergeten, ineens zijn ze Jezus.
  Ik weiger daar aan mee te doen. Je bent door je eigen stommiteit om het leven gekomen ? Ik ga je niet verdedigen. Helaas.
  Dat past niet op Curacao, maar wanneer we de veiligheid in het verkeer (en overal) willen verbeteren dan moeten we man en paard durven benoemen. De boel maar onder sneeuwen met RIP en ‘heel veel sterkte’ gaat niets helpen.

 4. Wancho,

  Zoals Chris Rock al zei: ‘just because you can………….it doesn’t mean it is a good idea’.
  M.a.w. stop met het verdedigen van mensen die hun hersens niet willen gebruiken.
  Ik heb hier ook motor gereden en geloof me, dit soort stunts haalde ik nooit uit. Ik reed hier met het idee dat ik de enige was die na kon denken en de rest kon gewoon niet autorijden. Heb nooit een ongeluk gehad en nooit in een situatie gekomen dat ik in gevaar ben geweest. Beetje logisch nadenken is voldoende.
  Met een behoorlijke snelheid een file inhalen is, in mijn ogen, gewoon Russisch Roulette. En dat blijkt ook wel.
  Niet leuk voor de familie, maar wel voorspelbaar. Het verkeer is hier niet ingesteld op dit soort acties.

 5. @Wancho: je mag in een file op een dubbelbaans weg inhalen. tussen de 2 rijen auto’s. Let wel: met (aan-)gepaste snelheid.
  Een file inhalen op een andere weghelft is niet toegestaan.
  De motorrijder had dus niet mogen inhalen. Daarbij heeft hij dit niet met aangepaste snelheid gedaan, gezien de plaats van de botsing en daar waar hij lag.

 6. Apart dat iedereen meteen zijn conclusie klaar heeft.
  Lang verhaal van @Joep die kennelijk niet in staat is in 4 zinnen een behoorlijke reactie te geven. Ach ‘t kan verkeren zeggen we dan maar.

 7. Of de motorrijder een helm op had weet ik niet, ik vermoed van niet.

  Maar een afslaande auto rijdt normaal gesproken erg langzaam. Als je daar met dodelijke afloop tegenaan kunt rijden moet je als motorrijder absurd hard gereden hebben.

 8. Hi Joep, hij had wel een helm op. Motoren mogen de file inhalen. Hij had dit niet op een kruispunt moeten doen. Een inschattingsfout die hij met zijn leven moest bekopen.

 9. Ik lees nu overal weer dat we respect moeten hebben voor de motorrijders, maar laat ik dan maar eens de knuppel in het hoenderhok gooien.

  Jammer voor degene die is overleden, was wellicht niet zijn schuld, maar wanneer ik lees dat hij met zijn hoofd tegen de vangrail is gekomen dan is mijn eerste vraag: ‘waar was zijn helm ?’
  Die had hij kennelijk niet op.

  2e vraag is dan: ‘waarom niet ?’
  Antwoord: ‘dat is wel verplicht, maar niemand houdt zich er aan’.
  Alsof dit een soort excuus is voor hetgeen is gebeurd.

  3e vraag wordt dan: ‘waarom was hij die file aan het inhalen ?’
  Antwoord: ‘omdat hij geen zin had om te wachten’.

  4e vraag: ‘weet hij niet dat het verkeer hier vrijwel onbekend is met motorrijders ?’
  Antwoord: ‘kennelijk niet’.

  5e vraag: ‘kon hij zelf niet bedenken dat het inhalen van een file, op een motor, zonder helm, zonder beschermende kleding etc geen goed idee was ?’
  Antwoord: ‘kennelijk niet’.

  Conclusie
  Jammer dat hij is overleden, maar wanneer je niet in staat bent om het verkeer in te schatten en je als kwetsbare weggebruiker aan te passen aan de omstandigheden…………….wellicht heb je dan niets te zoeken in het verkeer.

  Wanneer we hier iemand Russisch Roulette zouden zien spelen zou iedereen ingrijpen en hem proberen af te houden van het overhalen van de trekker.
  Wanneer we weer een motorrijder als een debiel door het verkeer zien gaan doen we niets. Dan vragen we later alleen om respect, want de waarheid moet vooral niet hardop worden uitgesproken.

 10. Het kan dus ook een bezoeker/tourist overkomen.
  Beetje respect zou je niet misstaan.

 11. Een motorrijder weer, na taxi chauffeurs en (mini)bus chauffeurs de meest asociale bestuurders op deze rots.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *