32 C
Willemstad
• dinsdag 23 april 2024

Extra | Journaal 19 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, April 18, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 18 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Telegraaf | Uitspraak in zaak tegen Jamel L. over doodsteken AH-medewerkster

DEN HAAG - De rechtbank in Den Haag doet donderdag uitspraak in de zaak tegen Jamel L. over het doodsteken van een supermarktmedewerkster van een Albert Heijn...

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

PFM | MRI van het Sehos kapot

HomeMediaPFM | MRI van het Sehos kapot
Mogelijk eind januari weer beschikbaar

Het Sint Elisabeth Hospitaal kampt sinds begin van de maand met een kapot MRI-apparaat. Daardoor moeten zo’n 10 patiënten per week voor een scan naar Colombia worden uitgezonden.

Dat heeft woordvoerster Armgard Sasso-Gibbes van de Sociale Verzekeringsbank bevestigd aan het Antilliaans Dagblad. De kosten per patiënt bedragen ongeveer 1.400 gulden. Spoedgevallen worden direct uitgezonden, in andere gevallen volstaat soms een CT-scan, die in het Sehos zelf kan worden uitgevoerd.

Meerdere patiënten moeten wachten tot de MRI weer werkt, dat zal naar verwachting eind januari zijn, zegt Sasso-Gibbes.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. Tegenwoordig is het middels ‘The Internet of Things” kan het functioneren van apparatuur ‘online’ gemonitored worden. Vaak ‘verstuurd’ het apparaat al een foutcode als zich een storing voordoet. Ook is het voor veel aparaten al mogelijk om online een storing van een apparaat te analyseren en soms zelf te verhelpen. Veel medische apparatuur in laboratoria zijn gekoppeld aan de Internet en sturen een melding mocht er zich iets voordoen (temperatuur te laag of te hoog van een ijskast/broedkast, stroomstoring, werkings-programma afgebroken vanwege x, y of z, enz.). Voorwaarde is wel dat een dergelijke onderhoudscontract is afgesloten bij aankoop van het apparatuur (kost extra maar vaak de moeite waard). Net zo belangrijk is dat de rekeningen aan de leverancier (onderhoudsmonteur) als afgesproken worden betaald. Zo kan onderhoud plaatsvinden volgens planning en het apparaat optimaal gebruikt blijven worden.
    Over het algemeen laten onderhoudscontracten afgeloten via lokale leveranciers te wensen over.

  2. Het MRI-apparaat is dus al 4 weken buiten werking en het zal nog 4 weken méér worden.

    Liggen ze bij SEHOS te slapen? Ja en niet zo’n klein beetje ook.
    Is er niemand die contact opneemt met de fabrikant, kennelijk niet dus.

    Philips en Siemens hebben over hele wereld servicepunten, die 24 uur paraat staan. Kwestie van bellen en goed communiceren en een of twee. dagen later staan de technici op Hato. Moet er ingrijpend gerepareerd worden, dan worden binnen een week de benodigde onderdelen ingevlogen. Twee weken later (maximaal) is de MRI weer bedrijfsklaar.

    Maar ja als niemand optreedt, gebeurt er ook niets.

    Een MRI 2 maanden buiten gebruik betekent ook 2 maanden geen MRI-inkomsten.

  3. D’r gaat nooit een maand voorbij zonder dat de MRI defect is. Is het door gebrek aan onderhoud, kwaliteit of gaat men roekeloos om met dit soort apparaten? Wat is, verdomme nog an toe, het probleem nou eigenlijk? Als het de MRI heel af en toe defect is, dan zou men door de vingers kunnen kijken. Maar of het is de MRI, de CT-scan, niet genoeg bedden, één of ander virus (wat eigenlijk normaal is) en ga zo maar door. Wat de overheid niet begrijpt is dat dit soort toestanden elke keer weer (en je kunt de SEHOS ook niet altijd de schuld geven) alleen maar ten nadele is van de patienten, daar hij of zij niet bij een andere terecht kan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties