PFM | Nabestaanden Mitch Henriquez stappen naar Hof voor de Rechten van de Mens

Nieuwe tegenslag: namen betrokken agenten worden niet bekendgemaakt aan advocaat en familie | Zus Lila en de moeder van Mitch Henriquez (c) ANP

De nabestaanden van Mitch Henriquez willen een zaak aanspannen bij het Hof voor de Rechten van de Mens. Dat zegt hun advocaat Richard Korver op BNR.

Henriquez kwam mogelijk om door politiegeweld, waarbij een nekklem werd gebruikt. De nabestaanden vinden dat het onderzoek naar zijn dood niet goed is gedaan en willen daarom een oordeel van het Hof voor de Rechten van de Mens, zegt Korver. Eerder werd bekend dat het volgens een forensisch arts zeer onwaarschijnlijk is dat Mitch Henriquez is overleden als gevolg van verwurging na een nekklem. De arts werd ingeschakeld door de advocaten van de verdachte agenten.

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen twee van de vijf betrokken agenten werd daarom opgeschort. De zaak stond gepland vanaf 6 april 2017. Op die datum is er nu wel een zogenaamde pro forma-zitting.

Opnieuw een tegenslag voor de nabestaanden: vandaag heeft de rechter in een kort geding de eis afgewezen om de namen van de betrokken agenten bekend te maken aan de nabestaanden en hun advocaat.

Op de foto zus Lila en de moeder van Mitch Henriquez (c) ANP
Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Nabestaanden Mitch Henriquez stappen naar Hof voor de Rechten van de Mens

  1. Eerst procederen in Nederland dan EHRM, blijven overigens wel behoorlijk verwarde mensen met de indruk dat het meer om gelijk en geld dan om waarheidsvinding gaat

  2. Abraham Mossel

    En neem Gerrit de Raaf en Prutsell ook in de hand (mee) die weten de weg, om direct te weten dat je met legen handen staat en je poen kwijt bent. jij moet het wel zelf betalen, Gerrit de Raaf niet, dat betaald de arme slober die hij zo hoog heeft staan. belastingcentjes.

  3. Rechten van de mens.. elke tokkie gaat nu naar het Europese hof..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *