PFM | Nieuwe meerderheid: intrekking besluit ontbinding Staten en uitschrijven verkiezingen

‘In strijd met internationale verdragen’

Het besluit om de Staten te ontbinden en nieuwe verkiezingen uit te schrijven moet worden ingetrokken. Dat willen althans de fracties van MFK, KdnT, MP, PS en het sinds kort onafhankelijke Statenlid Gassan Dannawi.

Daarom hebben ze aan voorzitter Gilmar ‘Pik’ Pisas schriftelijk om een openbare vergadering gevraagd. Dat schrijft de Amigoe.

Volgens de ondertekenaars druist het besluit van de regering-Koeiman van 12 februari in tegen internationale verdragen. Daarin zou staan dat er een redelijke termijn moet zijn tussen opeenvolgende verkiezingen. De verdragen zouden Landsbesluiten overstijgen.

Bovendien ontbreekt ook een motivering voor de beslissing en werd er geen rekening mee gehouden dat er al een nieuwe meerderheid in de Staten was. Die is door de toetreding van Dannawi uitgegroeid tot 12 zetels.

Foto Gerrit Schotte, fractieleider van de MFK, de grootste partij van de nieuwe meerderheid

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “PFM | Nieuwe meerderheid: intrekking besluit ontbinding Staten en uitschrijven verkiezingen

 1. En welke verdragen zijn dat dan wel?

  Zijn er ook verdragen mbt veroordeelden in de Staten en zetelafpakkers?

 2. Misschien hebben we wel wat van een Bouterse opruiming nodig om van deze schoften zooi af te komen.

 3. De bevolking van Curacao wil dat Nederland eens Hard ingrijpt-maar ze lijken daar toch de ballen niet voor te hebben zolang het hen geld kost ipv oplevert.
  De bevolking is Schote en Amparo en de andere kakkerlaken zat.

 4. zo is het.

 5. Wellicht dat dit wordt gecombineerd met een referendum over uittreden uit het Koninkrijk. Nederland zal daar van harte aan meewerken. Bij een “ja” zijn ze verlost van deze politieke janboel. Bij een “nee” zijn ze verlost van Schotte c.s.

 6. Abraham Mossel

  Daar gaat hij dan. Er komen nu een stelletje gladjanussen en rovers uit hun hol gekropen waar de honden geen brood van lusten, als het OM niet snel na 26-02-2017 het hoogerberoep Babel laten voorkomen en Gerrit niet direct vast zetten, dan is het leed niet te overzien op Curacrim. trouwens het is nu toch wel duidelijk wie er hier aan de marionet touwtjes aan het trekken is, ik denk dat we maar eens een shietpartijtje moeten gaan uit lokken in de staten, naar binnen komen is geen probleem aangezien er alleen angsthazen met een paar neo NEP streepjes op de mouw gespeld, door Gerrit him zelfe, in het NEP parlement rond lopen

 7. Vraag: hoeveel handtekeningen van kiezers is er benodigd om deze waanzin te stoppen. Weet iemand dat? Endan verzamelen.

 8. Gezien de vele zetelrovers is het beter om gewoon de verkiezingen te laten houden. Kiezers hebben gestemd op de partijen, niet op de indivuele matennaaiers. Dan kan gelijk de impasse worden doorbroken en machtstrijd op een beschaafde manier worden beslecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *