PFM | Nieuwe tarieven: vooral benzine duurder, water behoorlijk goedkoper

Prijzen diesel en electriciteit veranderen weinig, kookgas blijft opnieuw gelijk

Evenals de afgelopen maand wordt bezine ook vanaf de 28e februari weer duurder. Vanaf die datum moet 6 cent méér worden betaald per liter aan de pomp, bijna 1,68 in plaats van de 1,61 gulden nu.

Diesel wordt een fractie duurder, 1 cent, en kost straks 1,13 gulden. Kookgas blijft opnieuw in prijs gelijk, hoewel de aankoopprijs is gestegen. Een inhoud van een grote cylinder blijft 40 gulden kosten, die van een bommetje 8 gulden. De prijzen van water en stroom veranderen een dag later, per 1 maart.

Het basistarief voor huishoudelijk gebruik van elektriciteit daalt met 2 cent per kiloWattuur tot 50 cent. Water wordt flink goedkoper, In het huishoudelijk basistarief moet straks 6,97 per m3 worden betaald, dat is nu nog 7,66. Een verschil dus van rond de 69 cent.

De wijziging in de tarieven is bekendgemaakt door Bureau Telecommunicatie, Post & Utiliteiten (BTP&U).

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | Nieuwe tarieven: vooral benzine duurder, water behoorlijk goedkoper

 1. zie ik zo bleek?

  Ik snap het niet meer. Al ons drinkwater komt niet meer uit verdampers maar uit RO-installaties, die werken op basis van elektriciteit. Waarom moet ik dan twee maal een brandstof component betalen eerste voor elektriciteit en apart weer voor water wat met dezelfde elektriciteit wordt gefilterd en ontzilt.

 2. Wie controleerd de BTP&U eigenlijk?
  de prijsschommelingen zijn buiten proportie!
  De gewone man aan de pomp moet het wanbeleid van Aqualectra, Curoil en Refeneria Korsouw bekostigen.
  Het wordt tijd dat er een echt onafhankelijk orgaan de berekeningen van BTP&U gaat controleren!

 3. ja, dat viel me ook op…

 4. Het blijft apart, wanneer het goedkoper wordt dan moeten we een week extra wachten. Echter, wanneer het duurder wordt dan kan het zelfs nog in dezelfde maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *