PFM | OM: Geen strafrechtelijk onderzoek tegen ex-directeur Taams

Tweede aangifte tegen oud-ceo Taams

Civiele rechter heeft al vonnis gewezen, afbetalingsregeling getroffen

Het Openbaar Ministerie heeft aan de advocaat van de inmiddels failliete en opgeheven Taams Kliniek laten weten geen strafzaak te beginnen tegen voormalig directeur Ninette van den Berg wegens grootschalige fraude.

De kliniek deed in februari van het vorig jaar aangifte wegens verduistering van ruim 800.000 gulden en vorderde in totaal 899.000 gulden van haar terug. Deze zaak kwam voor de civiele rechter; tijdens de loop van het civiele proces wilde het OM, ondanks het verzoek van Taams, niet in actie komen om ook strafrechtelijk te vervolgen.

Ook via de rechter kon dat niet afgedwongen worden. Op 23 november van het vorig jaar veroordeelde de civiele rechter Van den Berg tot betaling van de bijna 9 ton. Er werd ook een afbetalingsregeling getroffen. Het Openbaar Ministerie zag daarna ook geen reden meer om tot strafrechtelijk onderzoek over te gaan.

Woordvoerder Norman Serphos verklaarde aan ParadiseFM dat het Taams nog altijd vrij staat om nu met een artikel 15 procedure naar de rechter te stappen.

Dat kan als een belanghebbende het niet eens is met een beslissing als deze van het OM. De rechter kan het Openbaar Ministerie dan dwingen om alsnog een strafrechtelijk onderzoek te starten.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “PFM | OM: Geen strafrechtelijk onderzoek tegen ex-directeur Taams

  1. El Hakim en Jamaaloodin ook hoor. Schotte heeft overall schulden..

  2. ja, inderdaad belachelijk…duidelijk een bewijs van klasse justitie net als het geval is bij dos Santos…

  3. Klasse justitie!! Als je tonnen wilt stelen, danmoet Hollandse dames zoals Ninette als directeur aanstellen, daarna kan je wel een betalingsregeling treffen.

  4. Als je belkaarten steelt krijg je 4 jaar en als je tonnen steelt kan je het terug betalen of wordt het verrekent met belastingschulden..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *