PFM | OM seponeert aangifte tegen Koeiman wegens schenden ambtsgeheim

Hensley Koeiman (MAN) | Foto Persbureau Curacao

Hensley Koeiman (MAN) | Foto Persbureau Curacao

Het Openbaar Ministerie heeft de aangifte door Amergo Todé tegen Hensley Koeiman, de huidige leider van de MAN, geseponeerd. De zaak gaat om het lekken van informatie van een besloten commissievergadering van de Staten met het College Financieel Toezicht op 4 september 2014.

Delen van die vergadering werden in het geheim door Thodé opgenomen en later uitgezonden op de radio. Statenvoorzitter Mike Franco deed daarvan vervolgens aangifte. Thodé is daarna vervolgd en in eerste aanleg veroordeeld wegens schending van het ambtsgeheim.

Hij deed zelf aangifte tegen 20 personen en organisaties die zich zich volgens hem ook hadden schuldig gemaakt aan schending van de geheimhouding van de informatie van de vergadering met het Cft. Het OM vond in 19 van de 20 gevallen geen grond van verdenking.

Alleen tegen Statenlid Hensley Koeiman werd nader onderzoek ingesteld op basis van een radio-interview en een krantenartikel. Het eerste is niet meer beschikbaar en uit het tweede bleken geen exacte uitlatingen te destilleren.

Bovendien blijkt uit niets dat Koeiman zich bewust was mogelijk een ambtsgeheim te schenden terwijl dat bij Thodé aantoonbaar wel het geval was.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *