PFM | Ook voormalige commissarissen Girobank voor rechter

Eric Garcia voormalige CEO van de Girobank

Eric Garcia voormalige CEO van de Girobank

Eric Garcia, de oud-directeur van Girobank, sleept in de rechtszaak die tegen hem en de oud financieel directeur dient ook de toenmalige commissarissen van de bank voor de rechter.

Daar opent het Antilliaans Dagblad vanochtend mee. Ook de huisaccountant wordt in de zaak betrokken. Vorig jaar werd er aangifte gedaan bij het Openbaar Ministerie voor ‘gefabriceerde leningen’. Naast deze aangifte werd er ook een rechtsprocedure begonnen tegen de ex-directeur.

Bron: ParadieFM

18 Reacties op “PFM | Ook voormalige commissarissen Girobank voor rechter

 1. Bankiers zijn overal hetzelfde, in de US, in Nederland en op Curacao: egoistische graaiers die nooit genoeg hebben.

  Shame on you Garcia en Capella!

 2. Berouw komt na de zonde.

 3. Triest, Garcia is financieel binnen en al jaren pensioengerechtigd, maar Capello had een mooi CV en stond midden in zijn carriere. Die heeft hij nu zelf helemaal verknald.

  Hij is ontslagen, wacht gedwongen verkoop van zijn huis en komt als miljoenen fraudeur natuurlijk nergens meer aan de bak. Hij heeft een consultantsbureautje (nota bene in een pand van Garcia dus dat geeft wel aan hoe verweven die twee waren), maar geen klant wil natuurlijk nog in zee met een fraudeur en bovendien zal zijn RA titel door de tuchtrechter worden afgenomen.

  Fraude: bezint eer gij begint, maar de hebzucht won het bij Capello van het verstand.

 4. Nos mes no por

  Zie onderstaand de medeschuldigen aan de miljoenfraude bij Giro, naast de hoofdschuldigen Garcia en Capello, vreemd genoeg nog steeds zichtbaar op de website van de Kamer van Koophandel.

  Deze blinden zouden NOOIT meer een overheidsbaan of toezichthoudende rol mogen bekleden:

  Trade name GiroBank International N.V.

  Function Supervisory director
  Name Anthony Cornelis ‘Centje’ Cijntje
  Date of birth June 13, 1954
  Place of birth Willemstad
  Country of birth Curaçao
  Nationality Dutch

  Function Supervisory director
  Name Dieudonné Grégoire Van Der Veen
  Date of birth January 3, 1970
  Place of birth Willemstad
  Country of birth Curaçao
  Nationality Dutch

  Function Supervisory director
  Name Philip Jozef Thadeus Martis
  Date of birth June 21, 1959
  Place of birth Willemstad
  Country of birth Curaçao
  Nationality Dutch

 5. Gezien op de LinkedIn pagina van Girofraudeur Stephan Capella:
  ‘Prior to founding Accent Consult, Stephen served as the Managing Director and CFO/COO of Girobank NV. He had direct responsibility for the areas of Finance, Operations, IT, HR and Treasury. ‘

  DIRECT RESPONSIBILITY, directe verantwoordelijkheid dus, makkelijker kun je het het OM niet maken.

 6. Dat slaat natuurlijk nergens op Fariq, die mensen zijn ervoor aangenomen om toezicht op de directie te houden, nergens anders voor, dat is het enige waar ze voor betaald worden. Je vergelijking slaat echt kant nog wal.

 7. Garcia en Capella zijn echte Rupsjes Nooitgenoeg.

  Ze verdienden tonnen per jaar bij de bank en hadden daarvan tot hun pensioen als een koning van kunnen leven en een reputatie kunnen neerzetten van eerlijke bankiers van een solide bank

  But then comes greed, ze wilden meer en begingen mega fraudes.

  Gevolg:
  – een bank aan de rand van het faissement;
  – de naam van Curcao als financiele dienstverlener in het algemeen en van de banken in het bijzonder zwaar beschadigd;
  – reputaties van Garcia en Capella onherstelbaar beschadigd;
  – twee echtscheidingen.

  Ik weet niet of Garcia en Capella kinderen hebben, maar ook naar hen zal tot het einde van hun tijd gewezen worden als de kinderen van mega fraudeurs en dat zal hun leven moeilijk maken.

  Was het dat allemaal waard, Garcia en Capella, al die ellende voor een paar rotte centen?

  In Bon Futuro hebben jullie straks alle tijd om daarover na te denken, maar waarschijnlijk weten jullie het antwoord al: NEE.

 8. Eens, maar Garcia en Capella zijn grote jongens met megasalarissen.

  Dat ze nu beginnen te huilen over de RvC en de accountant die HUN fraude niet zouden hebben opgemerkt is belachelijk.

  Het is hetzelfde als een inbreker die een bedrijf aanklaagt omdat ze geen cameras hadden ophangen.

  Nee. Garcia en Capella zijn helemaal van het padje. Rijp voor de Capriles kliniek (wanneer ze uit Bon Futuro komen).

 9. Inderdaad prima, altijd worden Garcia en Capella genoemd, maar al die anderen die zogenaamd toezicht moesten houden zijn evenzogoed verantwoordelijk. Hoofdelijk aansprakelijk stellen al die figuren!

 10. Niet alleen Ctex, maar ook DAE is een debakel van Garcia en Capella waarbij de bank voor vele miljoenen het schip is ingegaan.

  Ook aan DAE werden idioot hoge leningen verstrekt waarbij je je kunt afvragen wat Garcia en Capella daar ‘onder de tafel’ aan zwarte provisie voor hebben ontvangen.

  Door louche fraudeurs als Garcia en Capella krijgt de financiele dienstverlening op Curacao een slechte naam.

 11. Garcia is als een kat in het nauw om zich heen aan het slaan.

  Laat hem dan ook meteen de Centrale Bank aansprakelijk stellen. Die heeft het jarenlang goed gevonden dat een rubber stamp als Anthony Cijntje en een laffe nietsnut als Philip Martis toezicht moesten uitoefenen bij de bank, terwijl het enige toezicht dat ze uitoefenden was op hun maandelijkse commisarisvergoeding.

 12. Anthony de Lima (the Ctex crook) visited Eric Garcia and Stephen Capella at Girobank and said, “How do I start a small business?” Garcia and Capella replied, “Start a large one with us and wait one year.”

 13. Heel goed van Garcia. Iedereen wil beslissen en besturen maar niemand wil de verantwoordelijk dragen. Zijn motto; als ik ga, gaat iedereen. Nu hetzelfde in alle overheid nv’s. Daar moeten ook de commissarissen verantwoordelijk gesteld worden voor alle mismanagement die plaatsvindt. Gooi die beerput maar open.

 14. ja, dit soort mensen zijn inderdaad het uitschot van de maatschappij.

 15. Ben wel benieuwd naar de link met Ctex. Garcia en Capella verstrekten daarvoor volstrekt onverantwoorde leningen.

  Ze werden daarvoor beloond met dik betaalde plek op de payroll van Ctex terwijl ik niet uitsluit dat ze onder de tafel ook nog eens een flink geldbedrag hebben gekregen van Ctex (lees: oplichter Anthony de Lima).

  In ieder geval was de lening geen normale business decision van de bank, dat blijkt ook wel nu ze tientallen miljoenen van die lening hebben moeten afschrijven.

 16. Een van die commissarissen is de beruchte Anthony ‘Centje’ Cijntje, die altijd wordt ingehuurd door directeuren die een commissaris of accountant zoeken die vooral zijn ogen dicht doet. Centje fabriceert onder andere de cijfers van Insel Air.

  Wel bijzonder dat Garcia die Centje heeft ingehuurd vanwege zijn gebrek aan ruggegraat hem nu gaat aanklagen wegens gebrek aan ruggegraat.

  Terwijl Garcia en Capella toch zelf volledig verantwoordelijk zijn voor de porkeria die de Girodienst onder hun miserabele leiding is geworden.

 17. Het gaat niet om geld, het gaat om reputatie. Garcia weet dat betrokken personen ook andere toezichthoudende/bestuurs functies bekleden. Indien deze personen mede-aansprakelijk worden gesteld zal dit zeker doordreunen in de samenleving met name in de andere instellingen waar deze personen aan gelieerd zijn. Garcia wil met deze zet, de voormalige toezichthouders ertoe bewegen om de druk op het OM op te voeren en zo tot een schikking te komen.
  Ben zeer benieuwd.

 18. Sin berguensa

  Ha ha ha!

  Eric Garcia met een salaris van 3 keer de ministerpresident die ook nog eens dik op de payroll stond van het failliete Ctex (waarbij ik ook bankfraude vermoed, samen met zijn bilmaatje Stephen Capella) en het Sehos geeft de raad van commissarissen en de accountant de schuld van zijn eigen falen.

  Waarmee hij aantoont een true Yu di Korsow te zijn: geen enkel verantwoordelijksgevoel.

  Wat een lafaard.

  Schaamte kent hij ook niet, want hij drinkt er in de Heeren geen glas minder om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *