PFM | Oorzaak brand nog onbekend

De vuurzee ontstond bij een pomp van de Crude Distiller 3 (CD-3) en zorgde voor dikke donkergrijze rookwolken | Direct Media

De oorzaak van de forse brand die gisterochtend vroeg plaatsvond bij de Isla-raffinaderij is nog onbekend. Isla houdt rekening met allerlei scenario’s zoals een menselijke fout, een samenloop van omstandigheden of een haperend onderdeel. 

Dit zegt de woordvoerder van de olieraffinaderij, Earl Baldora, tegenover het Antilliaans Dagblad.

De raffinaderij, die wordt geëxploiteerd door PdVSA, hoopt over 2 tot 3 weken antwoord te hebben op de vraag hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De vuurzee ontstond bij een pomp van de Crude Distiller 3 (CD-3) en zorgde voor dikke donkergrijze rookwolken.

Volgens Baldora is de brand in ieder geval niet veroorzaakt door gebrek aan onderhoud omdat er onlangs nog groot onderhoud is geweest. Bij de brand zijn er volgens de Isla-woordvoerder geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Bij het incident zijn er geen mensen gewond geraakt of doden gevallen.

Foto Direct Media Curaçao

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Oorzaak brand nog onbekend

  1. Trots op Curacao (maar nu weer niet)

    Woordvoerder, je zou je moeten schamen! 1200 ug/m3 SO2 (zwaveldioxide) gemeten bij Beth Cham om 07:00. Dat is 60 keer de toegestane hoeveelheid. Is dus wel degelijk een gevaar voor de gezondheid van de bewoners onder de rook geweest. En daarbij handig gebruik gemaakt van de situatie om de andere pijpen ook maar eens flink op te stoken. Was zeker de WetGas-compressor ook van stuk. Bah! Regering: Jullie moeten je schamen om zo met andermans leven om te gaan. Met deze waarden mag je het hele jaar niet meer affakkelen! Het maximum per jaar is allang bereikt. Doe er wat aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *