PFM | Operaties uitgesteld na gebrek materiaal

geen geld voor materialen

geen geld voor materialen

Het ziekenhuis moet soms operaties uitstellen omdat er geen geld is voor materialen. Dat zegt financieel directeur van het Sehos Henri Gerrits tegen het Antilliaans Dagblad.

Het gaat dan om operaties die vooraf waren ingepland, die worden uitgesteld. Als er te weinig materialen zijn, gaan acute operaties voor. Het tekort aan materiaal ontstaat omdat leveranciers de spullen aanhouden tot ze een betaling hebben ontvangen.

Volgens Gerrits is het nu, met de huidige financiële situatie, ‘hartstikke moeilijk’ om goede zorg te leveren. Het Sehos heeft een schuld van 115 miljoen gulden en een lening van 30 miljoen gulden van de overheid.

Het ziekenhuis heeft om nog eens zes miljoen gulden van de regering gevraagd. Of deze lening wordt verstrekt is nog maar de vraag. Foto Caribisch Netwerk

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Operaties uitgesteld na gebrek materiaal

  1. Abraham Mossel

    Hoe zit dat met die Mvr. die alles in de gaten, op Finc, zou houden voor een lutel salaris van 35 rugen in de maand excl. onkosten en reisvergoeding, heb na haar aansteling niks nada meer van gehoord. Whitte medicijn man uit de rimboe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *