PFM | Oplichtster veroordeeld tot voorwaardelijke straf

Oplichtster veroordeeld tot voorwaardelijke straf

Oplichtster veroordeeld tot voorwaardelijke straf

Het Gerecht in Eerste aanleg heeft vandaag een vrouwelijke ex-medewerker van modezaak Gazini in Saliña wegens oplichting veroordeeld tot een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 171 voorwaardelijk; ze had negen dagen in voorarrest gezeten.

Verder geldt een proeftijd van drie jaar, krijgt ze een taakstraf van 180 uur en moet begeleid worden door Reclassering. De vrouw had als kassière voor meer dan 60.000 gulden achterovergedrukt door gesjoemel met kassa- en kadobonnen.

Volgens Gazini gaat het om een veel hoger bedrag. Ze heeft later schuld bekend en een een verklaring ondertekend. Omdat ze daarnaast first offender is valt haar straf relatief licht uit. Gazini kan in een strafrechtzaak maximaal 50.000 gulden worden toegewezen.

Om de winkel tegemoet te komen betaalt de overheid het bedrag en probeert het bij de vrouw zo mogelijk terug te halen.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Oplichtster veroordeeld tot voorwaardelijke straf

  1. Paul, het is gangbaar in strafzaken, dat de rechter een schadevergoedingsplicht naar het slachtoffer aan de veroordeelde oplegt. Om zeker te stellen dat het slachtoffer die vergoeding ook daadwerkelijk ontvangt, schiet de Staat het bedrag voor en vordert die weer terug van de veroordeelde. De rechter heeft daartoe meer machtsmiddelen. Is een soort zekerstelling voor het slachtoffer; lijkt me niks mis mee….

  2. Daarnaast moet het eens afgelopen zijn met die slappe voorwaardelijke straffen.

    Robbie Dos Santos liegt en bedriegt voor 100 miljoen gulden, en krijgt een voorwaardelijke straf? Ronduit idioot.

  3. Wat is dit voor idioterie dat de overheid het schadebedrag betaalt en dat op de dader (een kale kip) gaat verhalen?

    Is de overheid een bank?

    Dadelijk doet Schotte aangifte van diefstalvan 1,000,000 gulden uit de MFK sede door Jacintha Constantia en de overheid betaalt die ook aan hem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *