PFM | Opnieuw 23 ongedocumenteerden aangehouden door Kustwacht

Overdag Dash 8 en heli ingezet bij zoektocht

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft in de nacht van zaterdag op zondag 5 ongedocumenteerden opgepakt. Zondag overdag werden nog eens 18 mensen zonder papieren aangehouden. In totaal 23 dus.

Rond 2 uur ‘s nachts werd via de radar een verdacht vaartuig waargenomen op zeer korte afstand van de zuidoostkust van Curaςao. Hierop zijn diverse eenheden van de Kustwacht, waaronder de Super-RHIB, een walploeg en de cutter Panter naar de locatie gegaan. Ook de politie was paraat.

Het verdachte vaartuig kon aanmeren bij Fuikbaai, maar toen het terugvoer werd het onderschept door de Super-RHIB. Hierbij zijn twee verdachten aangehouden en overgedragen aan de politie. In de tussentijd is de walploeg van Kustwacht op de plek van de aanlanding met een zoektocht begonnen. Na geruime tijd konden 5 personen, 4 mannen en 1 vrouw, worden aangehouden.

Er werden ook drie vuurwapens en zeven patroonhouders gevonden. Het DASH 8-vliegtuig van de Kustwacht zocht zondagochtend het gebied verder af naar mogelijk meerdere ongedocumenteerden, die taak werd later overgenomen door de helikopter. In totaal zijn dus 23 ongedocumenteerden aangehouden, volgens de woordvoerder van Defensie voornamelijk mannen.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “PFM | Opnieuw 23 ongedocumenteerden aangehouden door Kustwacht

  1. Niet te stoppen dus,deze criminelen worden meestal geholpen door eiland bewoners.Dat is een misdaad.ze zorgen voor een groot probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *