PFM | Opnieuw ‘lik-op-stuk-beleid’ en onaangekondigd fouilleren tijdens karnavalsoptochten

Controles onder meer op geweld, wapenbezit en ‘feveren’ | Persbureau Curacao

Vanmorgen vond een gezamenlijke persconferentie plaats van politie en Openbaar Ministerie over de ordemaatregelen tijdens de komende karnavalsoptochten. De regels zijn in principe gelijk aan die van vorig jaar.

Dat houdt bijvoorbeeld in dat de politie het recht heeft om personen onaangekondigd te fouilleren op drugs- of wapenbezit. Verder wordt toegezien op het rijden op scooter of motor zonder helm en op het zogenoemde feveren. Degenen die zich daaraan bezondigen krijgen een boete die ze direct moeten betalen en hun voertuig wordt in beslag genomen. Mensen die zich schuldig maken aan geweld op straat of bijvoorbeeld belediging of tegenwerking van de politie krijgen eveneens direct te maken met een ‘lik-op-stuk-beleid’. Dat kan ook inhouden opsluiting. Degenen die opgelegde boetes niet betalen moeten in maart voorkomen.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | Opnieuw ‘lik-op-stuk-beleid’ en onaangekondigd fouilleren tijdens karnavalsoptochten

  1. Tja, misschien ook een idee nu al te beginnen met het uidelen van boetes vwb de wegenbelasting. Van de 10 auto’s die je ziet hebben er hooguit de 1/2 een nwe sticker.
    Kom kom justitie dit kan wel beter toch.
    Kunnen beginnen bij de supermercado’s en zo voer je het op. Dit kan dus niet zo.

  2. Niets nieuws onder de zon, maar gewoon even weeeer MACHTSWELLUST tonen. Opwindend? Hoe komt al die AGRESSIE toch op Curacao? Met dank aan in dit geval politie (met pet!) en OM (met altijd die pers in het kielzog), die beiden telkens het slechte voorbeeld geven!

  3. Zolang veroordeelden (Brian Mariano) hun celstraf niet hoevenn uit te zitten maakt politie en justitie zich belachelijk door te praten over lik op stuk beleid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *