PFM | Organisatie retailers van gasbommen rammelt

Gewonde bij gasexplosie

Organisatie retailers van gasbommen rammelt

Een van de problemen bij het tekort aan vooral de kleine gasbommetjes is de organisatie van de tussenpersonen, veelal pomphouders. Dat blijkt uit een rapport van de Algemene Rekenkamer Curaçao over Curoil en Curgas over de periode 2007 tot en met 2013. Het Antilliaans Dagblad schrijft er over. In totaal zijn er 15 verkooppunten van kleine gasflessen. Vier daarvan zijn van Curgas, de andere 11 zijn zogenoemde retailers. 

Curgas heeft wettelijk gezien geen verantwoordelijkheid wat betreft het beleid van die tussenhandelaren. Curgas weet ook niet hoeveel die maximaal per klant verkopen.

De Rekenkamer constateert dat die retailers in de bekeken periode door een stijgende vraag meer bommetjes hebben gehamsterd en vervolgens voor een hogere prijs hebben doorverkocht in het zwarte circuit.

Om de schaarste tegen te gaan zijn er inmiddels meer gascylinders besteld en in omloop en zijn er twee vulstations voor de klanten zelf bijgekomen. Een zwak punt in de proefperiode waren verder productieproblemen van de raffinaderij.

Verder zijn distributieproblemen geconstateerd door een slechte dienstverlening en inefficiënte wijkplanning.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *