PFM | PAIS: Motie poppenkast van oppositie, want niet uitvoerbaar


Volgens Statenvoorzitter Mike Franco was de motie tegen Gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels een poppenkast van de oppositie.

“Heel sympathiek zo’n motie en ik denk dat wij van PAIS ook liever iemand anders op die post zouden neerzetten, alleen als je als uitvoerder een motie mee ondertekent terwijl je ziet dat hij niet uitvoerbaar is, dan doe je mee met de perceptie. Een grote mond in de media, maar uiteindelijk vertelt de premier dat hij de motie niet kan uitvoeren.”

Daarom heeft de fractie van PAIS tegen de motie gestemd, vertelt Franco op zaterdag 22 augustus in ‘Wat een Week!’. Zijn partij werd bekritiseerd om het tegenstemmen, maar Franco hoopt met een andere motie, die wel is aangenomen, dat dit probleem alsnog wordt opgelost.

“Er is een periode van twee maanden aan verbonden, waarbinnen Asjes met een actieplan moet komen.”

Minister Van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening gaf in ‘Wat een Week!’ aan dat het contact met het Curaçaohuis nog altijd zeer stroef verloopt.

“Wij hadden geen goed zicht op wie daar nu allemaal werkten, de informatievoorziening verliep stroef. Sinds kort loopt de relatie via de secretaris-generaal van het ministerie van Algemene Zaken, ik wil geen rechtstreeks contact meer hebben met het Curaçaohuis.”

Franco geeft aan dat de aangestelde familieleden, waarover ophef was ontstaan in de media, inmiddels niet meer werkzaam zijn bij het Curaçaohuis.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “PFM | PAIS: Motie poppenkast van oppositie, want niet uitvoerbaar

  1. Margret Smeets

    Franco probeert goed te praten wat fout is. Met de oerdomme actie van het stemmen tegen de motie kan PAIS een streep zetten door zijn 14,000 stemmen en is het doodvonnis van de partij getekend.

    En intussen moeten we vertrouwen op Schotte’s stoeipoes alias Gerrits geisha alias het sprekende mantelpak om het Curacaohuis te gaan redden?

    De hypocriet Stella van Rijn moet gaan samenwerken met de fraudeur Marvelyne Wiels. Je blijft huilen op deze klip.

  2. Als een minister (-president) een motie van de Staten niet wil uitvoeren, moet je de steun aan het kabinet intrekken. Maar dat durft PAIS niet; het pluche zit te lekker en ze weten dat hun einde nabij is. Dus willen ze graag nog even volhouden tot de verkiezingen. Wie stemt er nog op deze partij van de loze beloften?

  3. PAIS had op zijn minst duidelijk kunnen maken dat men dus inderdaad vindt dat Wiels daar niet thuishoort door domweg wel tegen haar te stemmen, maar omdat we weten of denken te weten dat de motie het niet haalt of geen effect heeft hebben we dat dus maar niet gedaan?? Zelfs de gebruikelijke symboolpolitiek heeft men niet gehanteerd waar ze zo bekend om zijn. Dit is toch wel de meest waardeloze rotsmoes die ik ooit gehoord heb !!! En het gaat over een dame die ook allerlei smoezen vertelt, PAIS is absoluut geen haar beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *