PFM | Pensioenen worden met 3,5 procent gekort

In 2018 dreigt een korting van 12 procent

Met ingang van deze maand worden de pensioenen die zijn ondergebracht bij het Pensioenfonds Caribisch Nederland met 3,5 procent gekort.

In 2018 dreigt een korting van 12 procent. Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte vrijdag bekend dat zij geen reden zag in te gaan op het verzoek om de korting uit te stellen.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “PFM | Pensioenen worden met 3,5 procent gekort

 1. Renée van Aller

  Nederland rekende er niet op dat de BES-eilanden uitgestoten werden uit de NA. Toen moest er iets op 10-10-10. De pensioenen moeten worden verdeeld. Dat is met Aruba ook gebeurd in 1986. Dat gebeurde ook met Sint Maarten en Curaçao toen de NA ophielden te bestaan. Soms duurt het jaren voor de boedelscheiding is geregeld. Vandaar ook dat we het pensioenfonds NA noemden. Wij schrijven al 20 jaar over pensioenen en zijn buitengewoon goed gedocumenteerd. Wij leggen de verantwoordelijkheid waar die feitelijk hoort. Als u daar een andere mening over hebt, is dat uw goed recht. Renée van Aller&John de Vries.

 2. Aller & John de Vries,

  Als journalisten dienen jullie eerst eens te onderzoeken hoe het komt dat het Pensioenfonds Caribisch Nederland niet aan zijn verplichtingen kan voldoen!
  Het is wederom zeer gemakkelijk om Nederland te vragen het gat in het tekort te dichten. Wederom laten jullie zien wat de mentaliteit van een groot deel van de Antillianen ( uit Curacao, Aruba, St. Maarten, Saba, St. Eustatius en Bonaire) maar natuurlijk niet iedereen het normaal vinden dat zodra er tekorten zijn Nederland weer even zal inspringen! Zeker jullie als journalisten dienen een onderzoekende, onafhankelijke plaats in te nemen.
  Er zijn al genoeg populisten!!

 3. Eerst korten met 3.5%, daarna nog eens 12% blijft netto van $100.- $84.92 over. Totale korting 15.08% Tel uit je winst.
  Ik weet niet hoeveel het bedrag van de AOV of AOW op de BES eilanden bedraagt maar dat was/is ook geen vetpot. Misschien is daar een compensatie voor te vinden in het”RIJKE NEDERLAND”? Want dat wordt toch beweert?

 4. ja, dat is een geluk bij een ongeluk..

 5. Renée van Aller

  De pensionado’s in de BES-eilanden worden met 3,5% gekort, omdat Nederland het pensioenfonds niet op orde heeft. Jette Klijnsma kan zich er niet zo goedkoop van afmaken. Zij gaat niet over pensioenen wat dit betreft. De Nederlandse regering moet de schade beperken en niet de eilanden alleen maar leegzuigen. Kennelijk hebben de eilanden hun eigen paard van Troje in de vorm van Nederland. Dat zou echt anders moeten. Geld verdienen is kennelijk essentieel bij de Nederlandse overheid. Aan de kortingen op de pensioenen verdient de Nederlandse staat, maar het is moordend voor de koopkracht van de bewoners. De Nederlandse overheid zou zich ethischer kunnen opstellen en niet alleen maar het eigen belang dienen als een hongerige geldwolf ten koste van de bevolking overal in het Koninkrijk. Zorg dat het tekort wordt bijgestort en regel dat met de voormalige Nederlandse Antillen. Als het eigen huiswerk slordig is gedaan, dan moet het over en kunnen niet de inwoners de dupe worden. Een andere rol dan Cerberus zou Jette en de Nederlandse overheid niet misstaan. Renée van Aller&John de Vries

 6. Overal worden pensioenen gekort.. maar gelukkig vangen de directeuren grote salarissen

 7. Triest de mensen hebben al zo weinig rte verteren en Bonaire is schrikbarend duur voor de lokale bevolking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *